2007-08-18

Veterantåget har anlänt

Så anlände veterantåget till Uddevalla i kväll. Det kom som planerat på Herrljungabanan via Öxnered. Det var elloket som drog tågsättet och sista "vagnen" var ångloket som skall dra första tåget från Uddevalla i morgon bitti. Ångloket hade haft fyr i pannan sedan man lämnade Göteborg.
Väl framme i Uddevalla tuffade loket i väg till den gamla lastkajen öster om stationsbyggnaden. Dit hade Räddningstjänstens i Uddevalla stora tankbil anlänt och nu fyllde man på vatten.
Det kom folk för att titta på tåget från alla håll och samtidigt anlände ordinarie tåg från Herrljunga och Göteborg och intresset var stort bland de passagerare som klev av i Uddevalla. Flera fick fram kamerorna.
Sedan backade loket undan för att stå uppställt i västra delen av bangården under natten. Det gäller att inte fyren slocknar utan lokpersonalen får titta till den några gånger under natten.
Biljettförsäljning kommer att ske i väntsalen på Uddevalla Centralstation från kl 0800. Det går även att köpa biljett ombord.
Tågen avgår från Uddevalla exakt kl 09.10 (ånglok), 12.25 (ellok) samt 16.40 (ånglok).//

1 kommentar:

  1. Väldigt fina bilder! Mång tågtokar tog betydligt sämre! Ett lyckat projekt är i hamn och alla tackar alla. Mvh Jesper (som körde ångloket Göteborg-Öxnered och i Uddevalla).

    SvaraRadera