2018-04-01

Omsvängning i badhusfrågan

Med mindre är sex månader kvar till valet har den politiska majoriteten i Uddevalla nu börjat tänka om i badhusfrågan. Enligt uppgifter till Uddevallabloggen har en arbetsgrupp från de tre partierna sedan en tid granskat konsekvenserna av beslutet att bygga det nya badhuset på samma plats som det nuvarande.

Miljöpartiets val av ny plats för det nya badhuset var från början Rimnersområdet, dvs området vid Rimnersvallen och Rimnershallen. Men man böjde sig för S och V och gick med på Walkesborgsalternativet.

Sedan dess har mycket hänt. Enstaka miljöpartister och vänsterpartister har diskuterat om det var ett klokt beslut man tagit. Och nu har således i största hemlighet en gemensam arbetsgrupp svängt i frågan och förordar nu Rimnersområdet.

Fördelarna med omsvängningen är uppenbara. Man kan hålla igång det nuvarande badhuset under byggtiden och slipper, som man lovat, att bygga ett tillfälligt badhus för 40 miljoner över bassängerna på Landbadet.

Man slipper även att riva den kulturhistoriskt intressanta Idrottshallen.

Frågan tas upp som en extrapunkt vid nästa kommunfullmäktigemöte den 11 april. Att det inte blir svårt att nå enighet om förslaget står redan klart då flera oppositionspartier förordar samma sak.  //

8 kommentarer:

 1. Tänk om det ändå vore sant...Man förstår ju "politikerföraktet". Tänk rätt och gör om.... Skattebetalare får ju betala

  SvaraRadera
 2. Jag hörde att de först funderade på att bygga det på platån ovanför Dynamitbacken, och sen ha en lång vattenrutschkana hela vägen ner till Rimners-området. Och så linbana med ägg-gondoler uppför tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Ojojoj
  Att flytta stora råvattenledningen vid rimnerhallen och övriga konsekvenser som gör att badhuset i så fall skulle skjutas många år fram i tiden så det gamla hinner att klappa ihop är konsekvenser som de verkar ha missat.
  Tur för Uddevallaborna att det bara är ett Aprilskämt ;-)

  SvaraRadera
 4. Hade dom byggt det nya badhuset framför det gamla. Samt taget den fallfärdiga idrottshallen i anspråk som byggyta. Så hade det inte behövts något temporärt badhus! Srn river man det gamla o gör parkeringsplats / park där. (trevligare för hyreshusen o få en öppnare yta att se på) Samt slipper bila upp dom gamla betongbassängerna det ät bara att fylla grus i dom ala hoppbassängen på landbadet.

  SvaraRadera
 5. April april....din dumma sill. 😃 ?

  SvaraRadera
 6. Vid en djupdykning i frågan så är det ingen vågad gissning att anläggningen får heta RimnersSvallet.
  Drift-Ansvarig blir Kultur & Fritids nya enhetschef Joe K Fooler inflyttad från Blackpool. Joe kommenterar: "I am very happy for the location of Uddevalla's new Bad House." Från stadshuset kommer ett medley av åsikter. Ingemar Simuelsson kämpar ända in i kaklet: "De som vill lägga badhuset på Rimnersområdet tar sig vatten över huvudet". Carin Rimnerkär nyss hemkommen till Blåkulla gjuter olja på vågorna: "Jag är glad som en fjäril! Snart kan uddevallaborna simma lugnt." MP meddelar att man ännu inte har bottnat i frågan.
  MVH Harald Lirpa, redaktör, UaBadNews

  SvaraRadera
 7. April april... 🤥

  ...så dåligt att politikerna bestämde sig för att faktiskt göra det!

  SvaraRadera