2007-08-28

Otäck trafikolycka på övergångsställe


I kväll, några minuter efter kl 19 inträffade en otäck trafikolycka i korsningen Lagerbergsgatan - Norra Drottninggatan. Jag skulle precis sätta mig vid ett fönsterbord på krogen Krogen tillsammans med några goda vänner och fira den enes födelsedag, då det plötsligt skrek till i bromsande bildäck.
En svart Peugeot 307 Sport med en yngling vid ratten hade precis kört på två yngre kvinnor på övergångsstället utanför Hotell Gyldenlöwe.
Den ena kvinnan slungades i väg några meter och blev liggande orörlig på sidan. Dock var hon vid medvetande. Den andra observerade jag inte först. Antagligen var hon först med och hjälpte den svårast skadade kvinnan innan hon själv blev omhändertagen.
Tre ambulanser anlände till platsen och förstås också en polispatrull. När man sitter och väntar när en sådan sak har hänt så tycker man ju att det tar en evighet innan hjälp anländer. Tillrusande personer tog dock hand om den svårast skadade kvinnan till dess att den första ambulansen anlände efter några minuter.
Ambulanspersonalen rörde mycket försiktigt vid kvinnan på marken och placerade henne så småningom i en upplåsbar historia som stabiliserade henne på båren. Den andra kvinnan lades också på bår efter att först ha fått en stödkrage runt hals och nacke.
Polisen ägnade mer än en timme åt den påkörande ynglingen. Solen stod vid tillfället rakt emot vindrutan på bilen så sikten kanske inte var den bästa. Om han hade hög fart kunde vi inte avgöra. Så småningom fick han själv köra från platsen så några tecken på rattonykterhet hade han väl inte visat.
Ja, det blev ingen vidare inledning på min väns födelsedagsmiddag.
Vi får hoppas att kvinnornas skador inte var så illa som det såg ut.//
(Radio Väst meddelade i dag på morgonen att de två kvinnorna endast var lindrigt skadade med ömhet i höfter och ben. Däremot chockades föraren svårt.)

1 kommentar:

  1. Jag träffade på en vän som berättat om ambulanser och uppståndelse men varit för långt bort för att förstå vad som hänt. Får väl läsa i tidningen var tanken - men inte ett ord om olyckan i Bohusläningen...

    Men jag kunde glatt rekommendera Din "Blogg"

    SvaraRadera