2007-08-08

Mystiskt järnvägsspår


Här på Gamols kundparkering, en parkeringsplats för fyra - fem bilar vid Pingstkyrkans Secondhandförsäljning ser man tydligt detta järnvägsspår. Jag har tittat på olika kartor men inte kunnat utröna vad spåret haft för sträckning. En första tanke på att det skulle kunna vara den gamla dragningen av Herrljungabanan har jag förkastat. Detta spår ligger alldeles för långt västerut.
Om någon av Uddevallabloggens läsare har någon idé om vad spåret använts till är jag tacksam för tips.//

3 kommentarer:

 1. Hej Gunnar!
  Kan det vara en rest av ett stickspår till gamla tunnfabriken som låg nedanför Skansberget?
  Jag sommarjobbade på tunnfabriken (1953?)och hade som uppgift att tömma järnvägsvagnar på trävirke till tunnorna. Virket var färdigsågat och det var fruktansvärt tjatigt att köra detta med en liten handkärra från järnvägsvagnen till fabriksbyggnaden. Jag gav upp efter mindre än en vecka.

  SvaraRadera
 2. Hej !
  Jag kan verifiera att Rolf bör ha helt rätt. På en karta (antagligen 1930-tal) finns tre stickspår i närheten, varav ett stryker nedanför Tunnfabriken och två andra slutar bakom Kampenhof. Det som går längst, går fram till c:a 100 m från det dåvarande gasverket (och Kampenhof är naturligtvis, som det står på kartan Spinneri, d.v.s. Möket).Spåren av det spår man ser idag, kan även vara det tredje stickspåret, som går mellan de ovan nämnda. Får konsultera med Gunnar om när kartan kan vara tryckt.

  SvaraRadera
 3. Varor till ICA EOL kom med tåg

  SvaraRadera