2007-08-12

Ett överraskande möte


Under förmiddagen i dag var jag ute på en härlig cykeltur. Passerade Kasen och hamnade sedan framför entrén till Stadshuset. Där finns det en liten rondell med planteringar. Där finns också ett litet konstverk i form av en fjäril. Den tänkte jag fotografera och höjde kameran.

Då får jag se en rörelse inne bland planteringarna. Det var den här räven som just rest sig från sin liggplats därinne.

Jag tänkte att har jag tur lyckas jag fånga den på bild, och det hade jag. Inte bara en bild utan flera. Räven verkade helt orädd och kom så småningom ut från planteringarna och jag lockade på den. Jag var väl cirka fem meter från den.Då uppenbarade sig räv nummer två inifrån buskaget. Det verkade vara en förälder till den första räven. Båda rävarna gick sedan långsamt bort ifrån mig tills de hade försvunnit bakom en mur.

Jaha, tänkte jag, det var det. Då kikar plötsligt den ena räven fram bakom muren igen och jag lockar på nytt på den. Den tog några steg mot mig innan föräldern kallade tillbaka den.Båda rävarna uppehöll sig sedan nedanför terassen framför Stadshuset en längre tid. Till slut tröttnade jag på att titta och fotografera.//

4 kommentarer:

 1. Vackra bilder på fina djur. Knappast någon rävskabb här.
  Du har rätt. Ungarna är som våra barn, väldigt nyfikna. Har träffat på en hel flock, 3-4 stycken, som sprang ut ur lyan, tills mamman kallade tillbaka dem. Det var emellertid mitt ute i skogen.

  SvaraRadera
 2. Ytterligare ett bevis på det kommunala rävspelet som bedrivs i Uddevallas stadshus...
  MvH
  -loa

  SvaraRadera
 3. Ja, de har ju inga rävar bakom öronen, men dock utanför porten.

  SvaraRadera
 4. Jojo: - Surt, sa räven om Blåkulla.
  -loa

  SvaraRadera