2007-08-10

Carl-Magnus Norrman


Om ni har läst Uddevallabloggen ett tag har ni säkerligen inte kunnat undgå att se Carl-Magnus Norrmans kommentarer till flera av artiklarna. Här ses han, med en flintkniv i handen, i sitt arbete med föremålen i Bohusläns museums basmagasin. Och som ni också förstår är Carl-Magnus en mycket vetgirig person.
Carl-Magnus är född 1947 i Uddevalla och bodde de sex första åren på Asplundsgatan 44 (s.k Regementshuset, musiken). Flyttade 1952 till Fulltaga, mellan Hogstorp och Saltkällan, där han växte upp. Återvände till Uddevalla c:a 1968, där han sedan dess är bosatt.
Han gick på maskin-teknisk linje på Praktiska realskolan och tog senare gymnasieexamen på den ekonomiska linjen vid Agnebergsgymnasiet. I yrkeslivet har han hunnit med att vara kontorist på Uddevallavarvet, vaktmästare på Uddevalla sjukhus samt 23 år som brandman/ambulansman på Uddevalla brandkår (numera Räddningstjänsten).
Sedan 1999 är han halvtidsanställd vid Bohusläns museum, avdelningen Kulturvård.
Under sin tid vid Räddningstjänsten läste han på fritiden Antikens kultur- och samhällsliv samt Etnologi, på distans, vid Göteborgs universitet.
Carl-Magnus är intresserad av det mesta. Läser, mest facklitteratur, historia, politik, teknik, astronomi, sport, flyg, m.m. Har ganska många böcker (vilket nog är en underdrift). Löser korsord. Har rest c:a 60 turer utanför Skandinavien sedan 1973. Mest till medelhavsländerna (främst Italien och Grekland), övriga Europa (Sovjetunionen under kommunist-tiden), Nord-Afrika - Asien: Egypten (antika favoriten), Israel, Tunisien samt Turkiet. Även fyra resor till USA (främst Minnesota). Resornas ändamål har till största delen varit att få se så mycket som möjligt (pyramider, faraonska mumier, Lenins mumie(?), påvemässa i Peterskykan i Rom, men även vardagslivet i andra delar av världen).
I yngre dagar upptog motionsidrott en hel del av hans tillvaro. Han fullföljde ett antal marathonlopp bl. a. Athen, Stockholm och Boston. Ett antal Dalslandsrundor på cykel blev det också, samt lite bandy och orientering.
Och när han slutat för dagen på museet lär man för det mesta se honom på Nordbergs antikvariat på Södra Hamngatan.//

2 kommentarer:

  1. Haha, ja han är verkligen som en klocka när det kommer till att hitta honom på Nordbergs!
    Förresten så har han en dotter på 19 år också, jag!

    SvaraRadera
  2. Naturligtvis skulle vår dotter, som alltid varit och är en glädjekälla i mitt liv, funnits nämnd i presentationen. Excuse me!!
    Hon har ju redan presenterat sig, särskilt inom målarkonsten och förhoppningsvis får vi se mer av henne och om henne. Hon har själv haft nytta av alster,tror jag, köpta på Nordbergs antikvariat.

    SvaraRadera