2007-10-13

Karl X och biltrafiken


I går öppnades en ny parkering på Kungstorget, på gott och ont! Bra för handlarna runt torget och mindre bra för miljön.

Nu är det bara att hoppas att bilarna håller sig till de sexton markerade rutorna och inte står "hej vilt" som de gjort tidigare framförallt på Torggatan där det råder parkeringsförbud.

Det är emellertid inte första gången det varit bilparkering på torget.//

5 kommentarer:

 1. Jag tycker det är så tråkigt! Har svårt att tro men också svårt att förstå att ett välbesökt centrum beror på att man får köra bil på torget. Så många städer jag varit i där man haft bilfria centum, för att gynna gående. Inte är det trafiken det hänger på, det är väl utbudet stadskärnan har. Eller...
  Simone

  SvaraRadera
 2. Detta kan inte vara sant....
  Tillåta biltrafik på torget...
  Vi har offrat tillräckligt av stadsmiljön på bilens altare.

  BG Ask

  SvaraRadera
 3. Åh, den där bilden väcker nostalgiska minnen! Minns de där lotteriburkarna. Och så är det väl Otterbergs vrålåk som är uppkörd till deras grönsaksstånd! Jag har ett gammalt kolorerat foto från 50-talet, även den med parkering, men då med en enda prydlig rad i ytterkanten. Är annars starkt emot bilismens utbredning men här känns det nästan som en återgång till det "normala", dvs det livliga torg jag minns från barndom och ungdom... Jag tror tvärtemot Simone att parkering kan gynna handeln runt torget, det finns undersökningar som visar att det inte är utbudet som avgör handeln i centrum av städer utan avståndet till parkeringar. Dessvärre!

  SvaraRadera
 4. Om parkering på torget tycker jag inte. För mej verkar det som ett sätt att sorgfälligt spackla över utvidgningen av Torp.
  Vanlig torghandel är jag däremot positivt inställd till. Den har anor från människors allra första bosättningar här på jorden.

  SvaraRadera
 5. Varför isåfall inte bygga parkeringsdäck i två plan över Bäveån
  mellan Träbron och Hanssonska bron.
  (Vågade knappt skriva detta ironiska inlägg, eftersom stadsplanerarna kunde ta det på allvar)

  BG Ask

  SvaraRadera