2007-10-06

Originell invigning


I dag invigdes ABF Fotoklubbs jubileumsutställning på Bohusläns museum inför en talrik publik. Och istället för att klippa av ett band klippte ordföranden Ronny Johansson av en filmremsa till allmän förtjusning. På bilden har remsan just klippts av.


Invigningen inleddes av museets utställningsantikvarie Sofie Henryson Rudvall som berättade om det fleråriga och fruktsamma samarbetet mellan museet och fotoklubben. Hon nämnde att klubben fått ta emot två priser för sin uppskattade 30-åriga kulturgärning. Fotoklubben fick 1993 Bohuslandstingets kulturstipendium och 1998 Uddevalla kommuns kulturpris. Hon siade också om framtiden då hon trodde att det nog skulle bli mer kulturpriser för den livaktiga klubben.Därefter var det dags för Jack Borlinger som berättade sin historia om fotoklubben. Jack var tjänsteman på ABF när klubben bildades genom en studiecirkel. Enligt Jack har fotoklubben aldrig sökt bidrag av kommunen vilket är ovanligt. Den hade dock haft en god stöttning av ABF genom åren. Jack var själv "ordföring" , som han uttryckte det, i tolv år. Han kunde berätta om många trevliga episoder genom åren.


Han berättade också om den förste anställde i klubben, Vambola Kallaste, som tyvärr inte var med under invigningen.Med var dock en av de 22 allra första medlemmarna, Egon Thulin, som uppvaktades med en bok.


På bilden från vänster Gunnar Skoglycke, Ronny Johansson och Egon Thulin.

Utställningen pågår till och med den 21 oktober så passa på att se de härliga bilderna från 30 års verksamhet. Under utställningstiden anordnas även ett flertal programpunkter som ett samarbete mellan museet och fotoklubben. Se programmet på http://www.bohusmus.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar