2007-10-25

Vart tar höstlöven vägen?


Staden rustar sig för vintern. Om det nu blir någon? De senaste nätterna har det dock varit minusgrader. Men dagarna har varit fina och det har varit tämligen vindstilla. Det innebär att det fortfarande finns mycket löv kvar på träden men åtskilligt har ändå fallit ned.

Och vart tar dessa mängder med löv vägen? Nu vet jag i alla fall två ställen. Fontänen med Matti Haupts skultur Flicka med flätor i Margretegärdeparken är nu fylld med löv istället för vatten. Jag har min väg till och från jobbet genom Margretegärdeparken dagligen och kan följa kommunens "gubbar" i sitt arbete med planteringarna inför vintern.

Nuförtiden ser man ingen som går och krattar löv utan det går några parkarbetare med en slags omvänd dammsugare på ryggen. Den blåser ihop stora lövhögar som sedan hämtas och körs till bassängen.
Och lindarna släpper massor av löv i Bäveån dessa dagar där de pryder, ja ibland nästan täcker, vattenspegeln i hamnen. Och i går såg jag Turisttrafikens personal täcka över fören på Gustafsberg och också Sunningen inför vintern.
SMHI säger att vädret skall bli likadant några dagar till men på söndag skall det bli sämre med regn och blåst och då får väl de kvarvarande löven ge upp och falla till marken.//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar