2007-10-12

Per Dahlberg årets Hultmanstipendiat


Hultmans Vhenner har haft sitt årsmöte och då utnämnt Per Dahlberg till 2007 års kulturstipendiat. Per var programledare för den populära TV-serien Svenska slag.

I motiveringen står att Per Dahlberg "med stor entusiasm visat stadens skönhet och satt Uddevalla på den militärhistoriska kartan. Han har också gjort en nyupptäckt att det drygt nio kilo tunga kedjelodet som hittades på Söder avlossades från en skottpråm i hamnen i stället för från Skansberget".

Per säger till Bohusläningen bl a: "Jag återupptäckte Uddevalla vid tv-inspelningen och här finns massor med intressanta händelser som vi känner till tack vare Sten Kristianssons grundliga arbete med Uddevallas historia.

Och det roliga är att kedjelodet hittades på Södra Drottninggatan, bara en bit ifrån där min mamma växte upp, och där jag varit som barn".

Uddevallabloggen säger STORT GRATTIS till Per för det välförtjänta kulturstipendiet!

Vill du veta mer om Hultmans Vhenner så gå in på www.fhv.nu . Där kan du också läsa om tidigare stipendiater varit. Du kan även följa en av "vhennerna" på hans blogg http://solnasnack.blogspot.com/ //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar