2007-10-14

Någon skojar med mig?


Vad är det för konstiga saker som händer med estniska mynt som kommer i min väg?

Den 26 september kom jag in på mitt tjänsterum efter något möte och då jag slog mig ned vid datorn fick jag se ett litet mynt som låg vid tangentbordet.

På myntet står det 20 senti och det framkommer att det är från Estland. Var i all världen kom det ifrån och vem har lagt det vid mitt tangentbord?

På kvällen var det berättarafton på museet och i publiken satt Jüri Kiviloo, som flydde från Estland som liten och hamnade i Uddevalla. Jag frågade honom om han varit uppe på mitt rum tidigare under dagen och lagt dit myntet? "Nej, men jag har ett i fickan", svarade han.

Ingen förklaring till myntet således. I fredags kom nästa mynt av samma slag i min väg. Jag tog en bricka i restaurang Kajkanten på museet och gick längs bardisken och plockade åt mig bestick, glas etc och när jag fått tallriken med mat och ställde ner den på brickan får jag se ett mynt ligga på brickan.

När jag tar upp det och tittar närmare på det så är det ett 20-senti mynt från Estland!

Hur hamnade det på brickan, det fanns absolut inte där från början eftersom jag höll brickan inledningsvis på ett sätt så att det inte hade kunnat ligga kvar.
Ett fullständigt nytt mysterium! Vad är det som pågår? Nu har jag alltså TVÅ likadana estniska mynt. Det ena är från 2003 och det andra från 2004.
Jag väntar med spänning på om det dyker upp ett tredje likadant mynt. I så fall blir tredje gången gillt?//

4 kommentarer:

 1. Den som skiojar tycker det är BALT

  SvaraRadera
 2. Säkra tecken på vart nästa helgtripp ska gå. Någon vill ha dig dit;-)
  Simone

  SvaraRadera
 3. Enligt gällande valutakurs torde resp. mynt motsvara 12 öre i svenska pengar. Inte mycket i och för sig men nog så märkligt. Särskilt händelsen med lunchbrickan.

  SvaraRadera
 4. Förklaringen är mycket enkel:
  En av Västra Götalandsregionen anlitad IT-polis (som råkar komma från Estland) har fått i uppdrag att kontrollera viss subversiv politisk verksamhet vid Bohusläns Museum. Denne vill på ett finkänsligt sätt annonsera sin övervakning och gör så genom att lägga fram mynt...

  SvaraRadera