2007-10-24

Berättarafton med återförening efter 55 år
Kvällens berättarafton gick i återföreningens tecken. Av de 24 klasskamraterna från klasskortet på Östra skolan 1952-53 blev vi sju som kom. Från vänster: Gunnar Klasson, Larsåke Krantz, Kent Schöön, Carole Dahlström, Georg Myrström, Kjell Berggren och Rolf Henriksson.

Kvällens bilder hade Larsåkes pappa, Gösta Krantz, tagit. Det var färgbilder från 50- och 60-talen. Som vanligt var det många goda berättare i publiken och ibland blir vi inte riktigt överens om vad bilden föreställer. Kvällens diskussion i den riktningen handlade om den här bilden. Inte så mycket om loket utan mer om vilka hus det är bakom? Till sist enades vi om att det nog var några hus på Norra Järnvägsgatan, som ju inte längre finns.
Och klasskamraterna då? Jo vi enades om att träffas igen och kanske då under mer ordnade former och då förhoppningvis några fler än i dag.//

4 kommentarer:

 1. Hej Gunnar!
  Tack för en jättetrevlig kväll. Det var första gången jag deltog i en berättarafton, men absolut inte din sista. Publiken satt inne med otroligt mycket detaljkunskap och var inte rädda för att dela med sig. Mycket bra mötesform och mer av den andan vill jag se i många andra sammanhang,så föreningar och organisationer knyck idén och anpassa den till era verksamheter.Hälsningar/Lae

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Det var första gången som jag var på Berättarafton och jag kommer garanterat att komma fler gånger.
  Det var mycket intressant att sitta och lyssna på vad alla berättade, och att se alla dessa gamla bilder var fantastiskt, trots att jag inte kände igen så många bilder.
  Hälsningar
  Susann S

  SvaraRadera
 3. Christina Mårtensson f Abrahamsson.
  Visste inte att ni haft en träff med oss "gamla" klasskamrater. Jag bor i Gråbo arbetar i Göteborg och går ganska ofta in och läster om vad du skriver i Bohuslängen. Är väldigt trevligt.
  I sommar var Margareta Einfeldt som bor i Isarel och hälsade på mig.
  Hälsningar Christina

  SvaraRadera
 4. Hej Christina!
  Kul att du hör av dig. Det blev med mycket kort varsel som jag ringde runt och fick tag i några av kamraterna. Vi var dock rörande eniga om att vi skall kalla till en klassträff så småningom, förmodligen framemot sommaren.
  Så kul med Margareta Einfeld. Henne har jag letat efter på nätet, men någon visste att hon bor i Israel.
  Du kan väl mejla mig så jag får din epostadress).
  Hälsningar
  Gunnar

  SvaraRadera