2007-10-10

Förskolor privatiseras - beslut i fullmäktige

Efter en lång debatt i kommunfullmäktige ikväll blev det votering om en eventuell återremiss i den infekterade frågan om privatiseringen av en del förskolor. Oppositionen hade i förväg deklarerat att de även denna gången skulle föreslå återremiss då de fortfarande inte var nöjda med beslutsunderlaget.
Förra gången frågan var uppe i fullmäktige räckte det med att minst en tredjedel av ledamöterna ville ha återremiss och det blev det också.
Den här gången krävdes en majoritet av ledamöternas röster men voteringen resulterade i 31 för beslut i frågan under dagens möte mot 30 för en återremiss. Därefter fattades beslut att fullfölja utförsäljningen av förskolorna.
En stor grupp förskolelärare reste sig då upp och lämnade lokalen.//

4 kommentarer:

 1. Måste man inte vara flera sidor i en debatt. Detta var kanske en monolog, av flera;-)

  SvaraRadera
 2. Debatten, eller frånvaro av debatt, visar väl tydligt på att här var det fråga om ett beslut ej av politikens A-lag, ej heller av dess B-lag, utan av dess Ö-lag, och det bästa vore väl att skicka iväg det till denna ö för att få sitt förnuft tillbaka.

  SvaraRadera
 3. Uselt fegt!!
  Här sitter man som förskolepersonal med 30 år i kommunal tjänst, och skall lyssna på majoritetens argument, och så vägrar de gå upp utan skickar upp sin "hövding" Staffan Cronholm i talarstolen.
  Folkpartiet var fanns ni, hade ni somnat? Inte ens ni vågade gå upp och svara på frågor som ni fick.
  Fy skäms!!!!!

  SvaraRadera
 4. Håller helt och hållet med vad gäller fegheten!
  Är detta föfaringssätt ett utspel på hur de styrande ser på demokratin?
  Att som Hans Jonasson sitta och hånflina när talare efter talare försökte få det borgerliga blocket att ta en hederlig debatt, visar bara var han står när det gäller Uddevallas invånare..
  SKANDALÖST!!!
  Hur skall man kunna lita på dessa herrar och damer?
  För mig verkar det helt omöjligt....

  SvaraRadera