2007-10-10

Fem miljoner till Ljungskile SK


Trots att Ole Borch (su) för dagen var klädd i Ljungskile SK:s färger argumenterade han emot att Uddevalla kommun skall sponsra LSK genom ett investeringsbidrag om fem miljoner kr.
Evy Gahnström (su) yrkade på återremiss och begärde även votering om det. Voteringen genomfördes och 52 ledamöter ville att ärendet skulle avgöras vid dagens möte. Sju var för en återremiss och två ledamöter avstod att rösta. En förkrossande majoritet för att beslut skulle fattas vid dagens möte.
Så skedde också och fullmäktige beslutade således att bevilja Ljungskile SK fem miljoner kr till HA Bygg Arena. För att hinna med vissa åtgärder före vintern föreslog kommunalrådet Staffan Cronholm (m) att beslutet skulle justeras omedelbart och det blev även fullmäktiges beslut.
Mot beslutet reserverade sig Solidariskt Uddevalla.

3 kommentarer:

 1. Hej !
  Har inget emot sponsoringen av LSK. Bara inte namnförslaget LSK Uddevalla SK krävs. Det finns redan ett Uddevalla SK i kommunen. År 1929 bildades Uddevalla Skidklubb (Uddevalla SK/USK) och föreningen lever fortfarande och har sin verksamhet i den vackra Bjursjöstugan.
  Åke Hansson
  Styrelseledamot i
  Uddevalla SK

  SvaraRadera
 2. Uddevalla SK har uppvaktat kommunledningen om detta och därför tog man inte något beslut om namnet i fullmäktige. För övrigt tycker jag inte att de har med det att göra. Det måste vara klubbens ensak.

  SvaraRadera
 3. Giv åt Oddevold en penning även...
  -loa

  SvaraRadera