2007-07-11

Jodå, Ostindiefararen gick på grund

Stillbildsfotografen Robin Olsson från Hedekas avslöjade i eftermiddags på Bohusläns museum att Ostindiefararen Götheborg faktiskt gick på grund under sin uppmärksammade Kinaresa. Fast så farligt var det inte. Man fastnade en stund på en lerbank då man skulle lämna en asiatisk hamn.

Robin Olsson hade med sig fantastiskt vackra bilder i stora format som han visade i en utställning i Hörsalen på museet. Meningen var att han skulle finnas till hands för att svara på frågor vid sina bilder och sedan kl 18 skulle han hålla ett föredrag till sina bilder.

Men publiktrycket blev så stort att det i stället ordnades fyra tillfällen att höra Robin berätta om sin resa. Det var fullsatt varje gång.
Robin hade skickat in lite arbetsprover till projektet och när han befann sig i norska fjällen blev han uppringd och tillfrågad om han ville flyga till Kina kommande vecka. Han tackade förstås ja och fick tillbringa nio månader som fotograf ombord på Götheborg.

Till varje bild hade han mycket att berätta vilket han delgav den intresserade publiken.

Ett annorlunda julfirande blev det förstås som framgår av den här bilden som Robin visade under sitt föredrag.

Annars fick man klart för sig att för att vara fotograf på Götheborg fick man inte lida av svindel. För att få fina bilder hade Robin fått försöka avlägsna sig så långt bort från skeppet som möjligt, dvs allra högst upp i masttopparna eller hängande i ett rep längst ut under bogsprötet i rykande storm.//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar