2008-03-02

Översvämning i natt igen


Precis som meteorologerna förutsade så har det varit en rejäl översvämning i natt. Vattnet har stått över asfalten på den stora bilparkeringen på Kampenhof.

Och precis som tidigare är nu det stora utrymmet under Bohusläns museum fyllt med översvämmat vatten. Jag fick frågan häromdagen om de pålar som museet står på i längden klarar sig då de då och då står i salt vatten? Precis som på broar så rostar förmodligen armeringsjärnen i betongpålarna. Men går det att undersöka pålarnas hälsa? Inte vet jag.
I morgon skall vi träffas några stycken och diskutera hur översvämningsskadorna skall få en mer permanent lösning. Lyckligtvis har jag fått veta att Västra Götalandsregionens försäkring gäller för att återställa skadorna.//

1 kommentar:

  1. Vorde det inte möjligt att på något sätt utnyttja de ytor som finns runt nuvarande byggnation samt runt kommande byggnation för att bygga dolda kanaler dit vattnet kan ta vägen när det är på väg att svämma över. Öppningarna till dessa skulle kunna styras av vattennivån som när den når en viss nivå öppnas & släpper in vattnet som då inte lika lätt påverkar ovan mark.

    SvaraRadera