2008-03-19

Kvällens berättarafton


Inför kvällens berättarafton hade jag lagt ut en något mer beskuren version av den här bilden. Huset på bilden ligger i korsningen Göteborgsvägen - Södergatan. Södergatan går in till vänster strax bakom huset. Den delen av Södergatan finns inte längre. Där är nu parken Teaterplantaget. I bildens bortre del anar man Västerbron och järnvägsspåret i förgrunden gick ner till Junohusfabriken i södra hamnen.
Det som är speciellt roligt med huset på bilden är att det saknas en bit av vindskivan närmast järnvägsspåret. Under byggtiden hade man använt ett litet arbetslok för att lägga ut rälsen men när invigningen skulle vara den 31 augusti hade man det större lok som skulle gå på sträckan. Det visade sig då att när loket passerade huset slet det med sig en bit av vindskivan varför den sågades av som vi ser på bilden.
Som vanligt var det ett stort intresse för Uddevallabilder och i salongen fanns det många experter. Vid mikrofonen ser vi Lasse Olsson och till höger om honom sitter Jüri Kiviloo. Närmast kameran ser vi vykortsamlaren Jan Aronsson.//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar