2008-03-28

Bodagen 29 mars


I morgon lördag är det Bodagen på Bohusläns museum. Då kan man bl a se den här modellen med de blivande sjuvåninghusen i Skeppsviken.
När folkomröstningen var för 10 år sedan kunde jag tänka mig viss bebyggelse på Oljeberget. Den bebyggelse som då var aktuell var fyravåninghus. Det man nu går fram med är att det skall bli sjuvåninghus.
Inte nog med att man struntar i folkomröstningens överlägsna majoritet mot en bebyggelse i Skeppsviken. Nu går man också vidare och plötsligt har husen blivit dubbelt så höga.
Men alla har chansen att tycka till och i morgon kan man alltså ställa politikerna och tjänstemännen (ej att förglömma) mot väggen på Bohusläns museum kl 10-15. Se vidare http://www.uddevalla.se/uddevalla/arkiv/nyhetsarkiv/aktuellt2008/bodageniuddevalla.5.249de2cd118166e361a80004807.html

4 kommentarer:

 1. Ser grymt snygga ut dessa hus. Hade varit perfekt att kunna locka ännu fler att bo i uddevalla, och hade själv gärna promenerat runt i det iordningställda området på oljeberget än det som finns där idag som ser ut som gamla östtyskland.
  Dessa hus är inget som inverkar på bad i skeppsviken eller strandpromenaden.

  SvaraRadera
 2. Jag var nyligen i Malmö och besökte västra hamnen. Det är otroligt vad snyggt och trevlig det har blivit där! Malmö tar verkligen till vara på sin närhet till vattnet och det bör Uddevalla också göra! Att inte bygga på Skeppsviken är totalt vansinne!
  Att bygga bostäder innebär att man förvandlar Skeppsviken till en aktiv stadsdel från en nu passiv och trist del av staden!

  SvaraRadera
 3. Jag trodde att det första en arkitekt lärde sig var att inte placera höghus ovanpå ett berg.
  Höghusen kommer att ge en siluettverkan och skugga nedanförliggande dalen.
  Husen verkar dessutom inte anpassade för ett svenskt klimat.
  Trafiksituationen kommer inte att fungera, i modellen borde ni dessutom placerat in ett hundratal bilar.
  Varför diskuteras byggnation när vi röstat om att inte bygga i Skeppsviken och vem bekostar allt arbete som lagts ned på en planering som vi röstat emot.

  SvaraRadera
 4. Inga höghus på berg? Därför det ligger höghus på Bohusgården, Tureborg, I-17, Cyklonvägen på Skogslyckan då?
  Solen går sin väg över vattnet så skuggan kommer falla bakom husen och inte ner över hamn och strandpromenad.
  Hur kan man se på en modell att husen inte verkar vara anpassade för svenskt klimat..jag är säker på att de är anpassade för detta.

  Trafiksituationen kommer fungera, det ser väl ut som ett garage borta vid Mobiloil? Och vägen ner till Mobil kommer säkerligen att asfalteras å snyggas till...för att inte nämna "naturen" mellan vägen och "husen".
  Omröstningen gällde byggnation i hela Skeppsviken..nu gäller det en liten del av berget som ligger ungefär ovanför småbåtshamnen där det inte inverkar på Skeppsvikens bad och strandpromenad.

  SvaraRadera