2008-03-29

Frisk Ljungskilespelare penicillinbehandlas

Nu har det gått för långt! I dagens Bohusläningen kan vi läsa att fruarna till en av Ljungskile SK:s spelare har halsfluss. Maken, dvs spelaren i Ljungskile SK, har därför isolerats från den övriga truppen. Så långt är jag med.

Men när jag läser vidare framgår det att spelaren dessutom fått penicillinbehandling trots att bakterieprov visar att han är frisk.

Men hallå! Vad är detta? Har Ljungskile SK tillgång till receptbelagd penicillin eller är det så att en läkare har skrivit ut medicinen till en frisk "patient"? Den läkaren borde i så fall anmälas.

Man tar sig för pannan! SÅ viktig är inte fotbollen!//

3 kommentarer:

 1. Trots att jag är "idrottsidiot" måste jag till fullo hålla med Dig Gunnar!!

  // Åke

  SvaraRadera
 2. Med all respekt, besitter du verkligen medicinsk kunskap för att tycka något om detta? LSK har väl en egen läkare och belastar väl inte den allmäna sjukvården med detta? Klart att dom vill gardera sig mot att en viktig spelare skall missa premiären! Huruvida det är eller inte rent medicinskt vore intressant att höra från någon kunnig. Efter vad jag förstått är det inte solklart rätt eller fel rent medicinskt?

  Oddevoldare!

  SvaraRadera
 3. Det är väl allmänt känt att onödig förskrivning av penicillin håller på att ödelägga den medicinens verkningsgrad? Man behöver inte vara läkare för att förstå det. Att ge medicinen till friska personer är totalt förkastligt och oansvarligt.

  SvaraRadera