2008-03-14

Gustafsbergs badrestaurang är på G


Arbetet med att bygga om köket i Gustafsbergs badrestaurang pågår för fullt. Vår egen personal gör stordåd och nu har även en byggfirma engagerats.

Och sedan några veckor är det klart med en ny krögare, eller rättare sagt ett nytt krögarpar. Jag kan inte nu berätta om vilka de nya krögarna är men återkommer till det om ett tag.

Vår gemensamma målsättning är nu att den 11 maj kunna öppna restaurangen med helgluncher innan sommarsäsongen sätter i gång.
Vi har informerat dem som har gjort bokningar och strax efter påsk kommer de nya krögarna att kontakta dessa och göra upp om detaljerna.
Det är en tuff tidplan vi har satt upp men vi tror att vi skall klara den.
Vi har fått ett återbud från en av studentbalerna. Det är Östrabogymnasiets balkommitté som inte hade nerver nog att vänta utan har bokat in sig någon annanstans. Alla andra bokningar kommer att fullföljas precis som jag lovade då det blev känt att den förre krögaren lämnade.

Under mars och april skall vi också sätta igång med måleriarbeten invändigt i badrestaurangen. Det betyder att vi har fått ett väldigt positivt besked från Länsstyrelsen att den har beviljat byggnadsvårdsmedel enligt vår ansökan så att badrestaurangen och paviljongerna strax intill skall kunna restaureras enligt den byggnadsvårdsplan som Gustafsbergsstiftelsen antog i höstas.

Inne i badrestaurangen ser det ut så här nu. Det är brunnspaviljongen (den blå) som skall målas om och badrestaurangens ursprungliga matsal. Därför står det nu byggfläktar och går för fullt så att måleriarbetena skall kunna sättas i gång inom kort.//

3 kommentarer:

  1. Det är verkligen glädjande! Snyggt jobbat! Roligt att kunna följa allt närmare här på bloggen.

    SvaraRadera
  2. Hultmans Vhenner ställer sig i kö för en liten sommarfest i de nyrenoverade lokalerna, först en tur på Byfjorden ......

    SvaraRadera