2008-03-01

Starke Arvid

Ljungskile SK hemmaarena byter namn till Starke Arvid. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande i dag:

"Ljungskile SK kan presentera en ny huvudsponsor och en ny arenasponsor! Starke Arvid är det nya namnet på Ljungskile SKs fotbollsarena.

Klubben har tecknat ett avtal med Starke Arvid som gäller 2008 och 2009 och betyder att Starke Arvid också går in som huvudsponsor till LSK. Det har gått bra för oss resultatmässigt den senaste tiden och vi ser nu möjlighet att dels ta ett stort samhällsansvar i Ljungskile och Uddevalla samtidigt som vi vill vara med och göra LSK till ett så starkt lag som möjligt under deras allsvenska äventyr kommenterar Starke Arvids VD Janne Bark. Vi vill att pengarna allokeras till rekrytering av en spelare som kan ha en betydande roll i laget och dess framgångar säger Janne Bark.

LSK välkomnar Starke Arvids satsning i klubben. Det är extra roligt att det är en lokal aktör som har de resurser som krävs för att utveckla vårt lag inför den allsvenska säsongen. Vi har haft bra diskussioner med Starke Arvid och vi hoppas kunna betala tillbaka på bästa sätt i form av segrar på planen.

Nu kommer arbetet intensifieras vad gäller rekryteringen av extra förstärkningar till klubben. Det är fortfarande en defensiv mittfältare som är vår främsta prioritering. Vi kan för tillfället inte kommentera vilka spelare som vi tittar extra på. Frågor kring hur mycket pengar Starke Arvid har satsat kommer inte kommenteras från klubben. Om det finns frågor kring hur detta påverkar ekonomin i klubben ber vi er kontakta ordförande Lars Bergdahl."

1 kommentar:

 1. För mej låter "Starke Arvid" som namn på en fotbollsplan mycket konstigt och främmande i sammanhanget.
  Det är kanske få som vet vilka "Starke Arvid" var. Det fanns nämligen Arvid Andersson, född 1879, atlet och tynglyftare och cirkusartist (i USA). Hans yrke var annars varvsarbetare.
  Den andre "Starke Arvid", var Arvid Andersson, född 1919, tyngdlyftare (och brandman).
  Båda hade alltså smeknamnet "Starke Arvid".
  Den äldre är väl den man närmast förknippar med benämningen. Han var samtida med en annan svensk atlet, Calle Sven (Svensson). I boken om Calle Sven nämns även Starke Arvid en hel del.
  Huruvida dom ägnade sig åt fotboll vet jag inte, men baddräkter hade väl heller inte med fotboll att göra. Blir planen så blöt, så stoppas väl matchen.

  SvaraRadera