2007-11-01

Miljöpartiinterpellation om politisk censur?


I dag har Miljöpartiet i Västra Götalandsregionen ställt interpellation till Regionstyrelsens ordförande Roland Andersson med rubriken:
Utövar regionen politisk censur? (Klicka på bilden här till vänster).
Jag finns nämnd i interpallationen, även om historieskrivningen inte riktigt stämmer. Jag väntar för övrigt på att IT-direktören Hans Ekman skall höra av sig med en förklaring till varför min blogg blockerades. Han sa i ett mejl till mig att "jag skall försöka återkomma till dig". Det är nu över en vecka sedan och jag har inget hört.
Häromdagen råkade en arkeolog vid Bohusläns museum också ut för att en webbsida som han försökte gå in på var blockerad. Den här gången handlade det om att han skall åka på en konferens och skulle ladda ned konferensprogrammet. Jag felanmälde detta omedelbart men fortfarande är sidan blockerad.
Jag tror faktiskt inte att man medvetet stoppar hemsidor för att strypa debatten. Däremot kan jag vara mycket kritisk till hur IT-verksamheten inom Västra Götalandsregionen fungerar. Man bollas runt i ett ekorrhjul och den ena handen tycks inte veta vad den andra gör.//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar