2007-11-23

Magister Cronholm och hans elever?


En bild säger mer än tusen ord brukar man säga. Bilden här tycks berätta att magister Cronholm (m) läxar upp de olydiga eleverna Ole Borch och Jarmo Uusitalo, båda (su). Det var ärendet "Markanvisning Oljeberget", dvs att bygga eller inte i Skeppsviken, som debatterades i kvällens fullmäktige.

De båda eleverna menade att politiker skall stå vid löftet från folkomröstningen där 72 % av Uddevallaborna röstade för att Skeppviken skall vara ett grönområde. Jarmo Uusitalo var till och med för en byggnation på Oljeberget men menade att folkomröstningens resultat måste vara det som gäller.

Magister Cronholm liksom majoriteten av politikerna i fullmäktige hade flera och olika ursäkter och förklaringar till varför de, trots folkomröstningen, vill bebygga Skeppsviken. Så det blev också beslutet, eller rättare sagt det blev det ju inte. Nej man beslutade "bara" om ett avtal gällande markanvisningen. Solidariskt Uddevalla och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

För övrigt kan jag berätta nu att jag, trots att jag i min roll som ordförande för Uddevalla Hembygdsförening skrivit remissvar mot bebyggelse, själv hela tiden kunnat tänka mig en sådan på just Oljeberget. Hembygdsföreningen gick mycket noggrant till väga då styrelsen skulle yttra sig i frågan. Vi studerade planer och var ute och vandrade i området innan vi tog diskussionen vid ett styrelsemöte. Vi delade in området i tre delar: Halvön (Svenskholmen), Dalen och Berget. Alla kunde tänka sig att bebygga Dalen, alla var emot bebyggelse på Halvön medan jag och en annan ledamot var de enda som kunde tänka oss bebyggelse på Berget.

Min hållning i Skeppsvikenfrågan överensstämmer därför väldigt väl med Jarmo Uusitalos. Demokratin måste väga tyngst.//

2 kommentarer:

 1. För mycket tjafs i ärendet.
  Gå till beslut - bebyggelse på Oljeberget.

  Delfinen

  SvaraRadera
 2. Käre Delfinen..
  "För mycket tjafs i ärendet. Gå till beslut-bebyggelse på oljeberget."
  Har inte du missat något väsentligt i livet? Det finns något som heter demokrati!!
  Har m,c,fp,kd,s,v lovat att respektera ett folkomröstningsresulat, så skall dom väl göra det också? En folkomröstning är endast rådgivande, men i alle den stund partierna lovade att följa omröstningen, så gjorde man den bestämmande! Att den nu sittande
  G5:an inte har mycket till övers för demokrati (all makt utgår från folket) har dom vid flera tillfällen klart redovisat.

  Hajen

  SvaraRadera