2007-11-29

Kulturhusarbetet fortsätter - en övertro på tekniska lösningar


(Foto Kenneth Hammarstedt 2002)

Enligt dagens Bohusläningen går kommunen vidare med planerna på ett kulturhus på Kampenhof, dvs det gamla Vaterland. "Rent byggnadsmässigt är jag inte orolig", säger kommunalrådet Magnus Jacobsson (kd) till tidningen.

Vidare skriver Bohusläningen: "Han menar att det finns lösningar, som att kulturhuset pålas och att marken runt fastigheten fylls upp med skumplast ovanför lermassan. Precis på samma sätt som kommunen gjort under parkeringar på Kampenhof".
Beträffande skumplasten så antar jag att han menar de arbetena som gjordes på den lilla parkeringen norr om Kampenhofs busstation där det lades ned stora frigolitblock i marken. Men dit når inte vattnet vid övervämningar. I alla fall inte ännu.
Jag tycker att Magnus Jacobsson skall överlåta de tekniska bedömningarna till expertis. Vare sig han eller jag har de rätta kunskaperna. Jag har dock lång erfarenhet av problemen på området.
Marken sjunker och enligt IPCC (FN:s klimatråd) kommer havsytan att stiga. Det är en ekvation som inte går ihop för mig.//

1 kommentar:

  1. Kulturhus kommer säkert att vara till fördel i Uddevalla. Det kan förhoppningsvis skapa lite balans mot den kommersiella prägel som nu genomsyrar allt som sker i Uddevalla. Slår därför åter ett slag för Sinclair. Duktiga arkitekter kan ta vara på den befintliga byggnaden och skapa ett bra kulturhus. En annan fördel är också att man undviker att allt skall vara vid Kampenhof. Att bygga där kommeer bara att skapa problem och till mycket höga kostnader och en massa oförutsägbart med de grundförhållanden som det är.

    SvaraRadera