2007-11-09

Isprinsessan - släng dig i väggen!


Pliktskyldigast har jag följt TV-filmen Isprinsessan i två delar. Varför då kan man undra? Antagligen för att jag känner till miljöerna inklusive Tanumshedepolisens lokaler där jag varit på tjänsteärende för några år sedan.
Tyvärr kan jag med bästa vilja i världen inte säga att filmatiseringen av Isprinsessan får godkänt betyg. Det stod desto klarare för mig då jag direkt efter kvällens sista del fortsatte TV-kvällen med att titta på den danska serien Mordkommissionen (TV4 +). Vilken skillnad! En amatörmässig svensk produktion jämfört med den danska prisbelönta TV-serien.
Jag har läst några av Camilla Läckbergs böcker men en har blivit liggande. Jag kan helt enkelt inte komma igenom den. Men hon har sålt en miljon böcker hörde jag nyligen så uppenbarligen är det några som gillar dem.//

2 kommentarer:

 1. Glad lördag, Gunnar,
  Efter första avsnittet valde jag igår bort den urdåliga filmatiseringen av "Isprinsessan" till förmån för ett gammalt avsnitt av engelska Kommissarie Morse i Kanal 9.
  Välgjord film, bra skådespelare och en intressant intrig.

  SvaraRadera
 2. Hej Gunnar!
  Jag har läst Camilla Läckbergs böcker och tycker att de är spännande och innehåller många intriger, men är emellanåt väldigt sega. DÅ SVT "annonserade" att de två första böckerna skulle filmatiseras, blev jag väldigt nyfiken. Hur skulle man kunna filma detta och ge tittaren en begriplig bild av berättelsen?
  Genom annons anmälde jag mig som statist till Isprinsessan, blev antagen och fick därigenom följa inspelningen av en scen. Som det väl alltid blir vid filminspelningar blev det Lång väntan (fyra timmar), ca 30 minuters förberedelser och kameratagningar för några sekunders "action" efter klippning.
  När jag sedan såg filmen på TV blev det för mig nästan obegripligt ibland.
  Den danska serien "Örnen" och den engelska "Morden i Midsummer" är exempel på välgjorda deckare, förutom de som redan nämnts av Gunnar och Solnaiten ovan.

  SvaraRadera