2007-06-30

Motocross VM första dagen

Motocross VM:s första dag blev en något blöt historia inledningsvis. Men efter någon timme höll det upp och banorna torkade upp väldigt fort.

När en JAS Gripen från F 17 i Ronneby gjorde sin uppvisning fick detta ske på låg höjd över Glimmingen. Det var 26 årige löjtnanten Martin Hansson som svarade för uppvisningen. Kusligast var det när han flög nästan stillastående med det stora planet på låg höjd. Men det gick förstås bra och han for iväg hem mot Ronneby igen.

Förmiddagens blöta banor innebar en hel del materielvård efter loppen. Mot senare delen av dagen tittade till och med solen fram och det blev riktigt skönt. Dock var det fortfarande lervälling på marken så man fick gå försiktigt.

Man kan säga att det i dag var två tävlingslopp, nämligen kvalificeringsheaten till morgondagens final i MX2-klassen.

I det första var VM-ledaren Antonio Cairoli väldigt överlägsen och i det andra vann norrmannen Kenneth Gundersen. Han är väldigt populär på Glimmingen sedan han för några år sedan vann tävlingen. Därefter har han haft mycket problem med skador men nu verkar han alltså fullt frisk och på gång igen. Det skall bli väldigt roligt att se honom i morgondagens båda VM-heat.

I MX1-klassen hade man ju trott att överlägsne VM-ledaren Joshua Coppins skulle ha gjort processen kort med de övriga men han tog det ganska lugnt på tidsträningen med sjätte bästa tiden. Han kommer säkert att visa en helt annan form i morgon.

Och vädret? Ja enligt prognoserna så skall det bli hyfsat i morgon.//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar