2007-06-11

Bra deckarePå färjan mot Fredrikshavn i torsdags skulle jag köpa tandkräm i shopen ombord. Jag fick då syn på denna pocketboken "Flickan som lekte med elden". Jag köpte den och 632 sidor senare kunde jag sent inatt slutligen släppa den ifrån mig.

Med andra ord. En sådan där bok som man fastnar i redan på första sidan och sträckläser. Vilken härlig upplevelse!

Jag hade läst den första boken av tre i denna serien. Den heter "Män som hatar kvinnor" och det var för över ett år sedan jag läste den. Jag var alltså redan lite bekant med personerna i den nya boken.

Stieg Larsson kommer inte att skriva mer böcker ty han dog i hjärtinfakt i november 2004 nyss fyllda 50 år. Han hade då färdigställt tre böcker i sin dator och det är de som nu ges ut. Året efter hans död kom den första, ifjol den jag har läst nu och nu har även den sista boken "Luftslottet som sprängdes" kommit ut. Den ser jag fram emot. Jag kan varmt rekommendera dessa böcker till läsning.//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar