2007-06-09

Båtbrand


(Påplatsenfotograf och tipsare Martin Gollwitzer - stort tack!)

I dag brann det i en fritidsbåt i hamnen strax väster om Thulekajen. Huruvida båten låg vid kaj när det började brinna är oklart. Möjligen kan den ha varit på marinan på andra sidan hamnen och tankat, men det är en spekulation.

Enligt uppgift var Räddningstjänstens bilar först över vid Junokajen men som framgår av bilden var det på norra sidan som branden bekämpades.


I kväll rök det fortfarande i den utbrunna båten och det visade sig även att segelbåten strax intill blivit brandskadad på fördäck.

Båda båtarna ligger nu på den grunda bottnen i hamnkanalen.//
Enligt Bohusläningens nätupplaga www.bohuslaningen.se så bekräftas min spekulation. Fritidsbåten hade varit och tankat på marinan på andra sidan. Två män var ombord och hade just kastat loss då man startade motorn med en exploisionsartad brand som följd. Den ene mannen kastade sig i vattnet medan den andre tydligen blev kvar på bryggan. Båten drev sedan brinnande iväg tvärs över hamnkanalen, vilket tydligen var tur i oturen, då det annars hade kunnat bli en storbrand i marinan. Båda männen fördes med ambulans till Uddevalla sjukhus och den ene var så allvarligt skadad att han senare flögs till brandskadeavdelningen på Linköpings sjukhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar