2008-11-03

Två ACE-båtar samtidigt (?) - igen


Den 12 april i år fick Uddevalla hamn besök av två s k ACE-båtar samtidigt. Det var Paradise Ace och Eternal Ace som bogserades in till kaj i gryningen. Det blev nu inte så många timmar som de båda gigantiska fartygen låg bredvid varandra.
Och nu kan det hända igen. Strax efter kl 17 bogserades Walleniusrederiernas Falstaff in till kaj och i kväll kl 2145 passerade Amethyst Ace Skagens fyr i 20 knops fart på väg mot Uddevalla.
Falstaff heter visserligen inte Ace i efternamn men fartyget har exakt samma mått som övriga Ace-båtar, dvs 199 m lång och 32 m bred.

Det skall bli spännade att se om Amethyst Ace hinner fram innan Falstaff avseglar. Jag skulle tro att hon är framme i Uddevalla strax före gryningen i morgon bitti. //

1 kommentar:

  1. Kan det vara båtarna som kommer med Mitsubishi bilar som ska förvaras på Pininfarinas mark? Var nåt snack om att det handlar om bilar som ska till Ryssland egentligen men Mitsubishi vill inte leverera till dem innan dem fått betalt för dem. Var iaf snacket som gick i fabriken innan helgen när vi fick reda på att vi ska förvara x antal tusen bilar åt dem.

    SvaraRadera