2008-11-04

Inget ACE-möteDet blir av allt att döma inget möte mellan de båda ACE-båtarna Falstaff och Amethyst Ace i Uddevalla hamn. Kanske möts de senare i Hakefjorden på väg från respektive till Uddevalla.

Amethyst Ace ankrade nämligen upp vid inloppet till Hakefjorden sent i går kväll och ligger fortfarande i dag på morgonen där.

Falstaff har sedan hon anlände vid 17-tiden i går lossats på tusentals japanska Mitsubishi-bilar. Om hon var fullastad då hon anlände så handlar det om ca 5000 bilar. Bilarna var ursprungligen på väg till Ryssland och de finska hamnarna, som fungerar som mellanlagring, kan nu inte ta emot fler bilar. Exporten av bilar till Ryssland har stannat upp beroende på finanskrisen.

Ett 50-tal av personalen på Pininfarina var i natt sysselsatta med att köra iland bilarna från Falstaff. De ställs också upp Pininfarinas område.

Att Amethyst Ace ankrade upp beror väl antagligen på den påtagliga röra som lossningen av bilarna från Falstaff har orsakat. Det finns helt enkelt inte plats för båtarna samtidigt.

Och redan på onsdag kommer nästa fartyg, Morning Linda, till Uddevalla med ytterligare ett par tusen nya bilar.

Man kan ju undra hur länge alla dessa bilar skall bli stående i Uddevalla? Kanske tills de blir skrot? I så fall är det ju lyckligt att Nordens största exportfirma för skrotbilar finns i hamnområdet. //

1 kommentar:

  1. det va inte pininfarinas personal som lastade/lossade båtarna utan uddevalla hamnterminals.

    SvaraRadera