2008-11-21

Rätt om uppsägningar vid Bohusläns museum

I dagens Bohusläningen står det en artikel om den fortsatta turbulensen kring Bohusläns museum. Uddevalla kommun hotar stämma Västra Götalandsregionen om den nya organisationen införs innan medlaren Christina Rogestam är klar med sitt arbete.

Jag vill i detta inlägg kommentera uppgiften från Johan Wiktorsson där han säger till tidningen: "Personal flyttas om och sägs upp. Så sent som i dag har jag haft ett samtal med en mångårig anställd som i brev fått besked om uppsägning".

Tre anställda vid Bohusläns museum varslades i somras om uppsägning. Alla tre fick sina varsel muntligt. Som personalsekreterare var jag delaktig i två av uppsägningarna. Sant är att uppsägningarna bekräftades per brev men det var först några månader senare.

Så om den anställde har försökt få Johan Wiktorsson att tro att hon först då brevet kom fick sin uppsägning så är detta inte korrekt. //

2 kommentarer:

  1. Hej Gunnar!

    Jqg tänkte höra med dig om en låt om Uddevalla! Det finns tydligen en låt som florerar runt om Uddevalla som ska vara mycket rolig! Både ironisk och med allvar! Vet du var denna finns att hitta?

    MVH Bosse

    SvaraRadera
  2. Det finns ett par olika på Youtube. www.youtube.se Skriv Uddevalla i sökrutan så får du en träfflista.

    SvaraRadera