2013-04-10

Sjukhusdirektören har "upprustat" NU-biblioteket

I dag möts man av den här skylten på dörren till NU-biblioteket på Uddevalla sjukhus. Därmed har sjukhusdirektör Lars Helldin infriat sitt löfte vid MBL-förhandlingen tidigare i år att "upprusta" bibioteksverksamheten inom NU-sjukvården.

Ja, han sa faktiskt att avvecklingen av NU-biblioteket inte är en nedrustning utan en upprustning. Av många stupida beslut som tagits av Lars Helldin och hans företrädare Sten Axelsson står detta i en klass för sig. Dessutom säger Lars Helldin själv att det inte blir någon besparing. Vilken är då anledningen att slå igen biblioteket?

Vid MBL-förhandlingen anfördes bl a skäl som smittspridning via böckerna, patienterna skall få wifi (trådlöst internet vid sjuksängen), en ny enhet för E-baserad biblioteks- och arkivservice skall skapas. Det blir en besparing men sannolikt inte så mycket.

Det har sagts mig att detta är sjukhusdirektörens eget beslut. Men då undrar jag varför invånarnas representanter, NU-sjukvårdens styrelse, inte har satt stopp för dumheterna?  //

2 kommentarer:

 1. Inga kommentarer till detta inlägg om det här beslutet har ju kommit och kommentarer är ju överflödiga. Beslutet talar ju för sig själv. Skall patienter ligga eller sitta med läs-plattor, när det finns det skrivna ordet i bokform? Inte endast skymning, men KULTURNATT råder tydligen. Terrorister mot det skrivna ordet i bokform finns sedan många år.
  Vill rekommendera det program som gick i TV2 ikväll, 12/4, kl. 20:00-21:00, angående försöken till monopolisering av digitaliseringen av böcker. Intressant, men skrämmande!
  C-M Norrman

  SvaraRadera
 2. Vårdtagare / Skattebetalare Roland Lycke2013-04-15 18:50

  NU-sjukvården är sjuk!
  De ytterst ansvariga, direktör och styrelse borde ha entledigats för länge sedan!
  Inkompetens är bara förnamnet på denna härva! Fy fan vilka klåpare rent ut sagt, som "vi" satt till att styra detta!
  När skall detta elände ta slut?

  Det skulle vara intressant att få en korrekt verifierad siffra på hur mycket som sparats in på alla åtgärder (förbättringar) som skett!
  Är man som ytterst ansvarig för detta (VD) på inget sätt ansvarig inför någon, utan det är okej att köra sitt race med vad man själv tycker är lämpligt utan att behöva stå till svars inför någon?

  VGR är väl en av de större regionerna i landet och att inte regeringen reagerar på hur illa det sköts och fungerar är skrämmande och ledsamt att se!!

  SvaraRadera