2013-04-14

Lindebergska huset snart inflyttningsklart

Bygget av det nya Lindebergska huset går som planerat och kommer att vara inflyttningsklart i maj månad. Som bekant brann det gamla Lindebergska ner till grunden den 1 maj 2011. Ägarna Björn Lindström och Martin Hultberg hade då lagt ned månader av renoveringsarbete. Några fönster och dörrar var på renovering hos hantverkare och de var det enda som klarade branden.

I dag var jag där och tittade på hur det ser ut just nu. Bilderna här nedan säger en del om hur Björn och Martin velat återskapa så mycket detaljer som möjligt från det gamla huset. Arkitekten har, liksom byggfirman, gjort ett gott arbete det kan sägas redan nu.
Detta fönstret fanns i det gamla huset
Det blir många fönster att putsa.
Kakelugnarna är på plats.
Många vackra golv
Det stora rummet i bottenvåningen blir likt det gamla.

4 kommentarer:

 1. Ett mycket vackert hus. Tack för att ni bevarar vår kulturhistoria.

  SvaraRadera
 2. Jag önskar att de håller öppet hus så man kan få ta sig en titt. Tack Gunnar för att vi fått följa bygget från grunden. Det är spännande att se hur ett gammalt hus återskapas. De borde få ett arkitektpris av något slag.
  Maj-Britt Jonasson

  SvaraRadera
 3. Håller med ovanstående!

  SvaraRadera
 4. Men man har tydligen "glömtbort" vem mordbrännaren var som tände på det gamla huset. Var är Polisutredningen? Ligger den i en oddfellowlåda lagom bortsorterad? Fin Försäkringsbyggnad blev det i alla fall. Ett objekt för direktörsbeundran. Fattas bara att det inte låg vid Hasselb. vid intill Eldirektoratet. B.J.

  SvaraRadera