2013-04-01

Inget badhus på Riversideängen

Det blir inget nytt badhus på Riversideängen. Det framstår klart efter den konsultrapport som företaget Undergrundsteknik AB överlämnat till Uddevalla kommun på skärtorsdagen.

Rapporten föranledde att den styrande majoriteten blixtinkallades till ett möte på Blåkulla på påskafton. Av rapporten framgår att marken på Riversideängen är i det närmaste bottenlös. För att kunna bygga på ett säkert sätt krävs att hela inre hamnen vallas in och sedan måste marken grävas ur och saneras från alla de föroreningar som under sekler har lagrats här. Kostnaden för bara denna insatsen beräknas till 200 miljoner. Lägg därtill minst 300 miljoner för själva badhuset.

I början av 1900-talet spreds muddermassor med hjälp av Elevatorn ut över den tidigare grunda havsviken. Muddermassorna innehöll rikliga mängder av oljesöl efter fabrikör John Petersons oljeimport som inleddes på 1880-talet.

Efter mötet på Blåkulla meddelade kommunstyrelsens ordförande Henrik Sundström (M) att majoriteten nu ansluter sig till Miljöpartiets mening att badhuset skall byggas intill Rimnersvallen och Rimnershallen istället.

Miljöpartiets Gunilla Magnusson förklarade sig mycket nöjd med beslutet som läggs fram för kommunstyrelsen vid nästa möte.  //

6 kommentarer:

 1. Aprilskämt !!! ???

  SvaraRadera
 2. Roligt. Välformulerat. Kommunmöte på en påskafton och i Blåkulla. Saken är klar...

  SvaraRadera
 3. skulle tro att sanningen är nära ändå.....trots 1a april

  SvaraRadera
 4. Fyndigt aprilskämt! Om det ändå vore sant!
  Maj-Britt J

  SvaraRadera
 5. Haha! Du är rolig du Gunnar. Tack för bästa bloggen.

  SvaraRadera
 6. En sån fin och rolig poäng till Gunnar. Och så fick mp en litem "gräv-skopa". Glad Påsk alla Badare. Hälsningar Bertil

  SvaraRadera