2013-04-20

Varvs- och industrihistoriska föreningenInsänt av Vambola Kallaste:

Hejsan Gunnar.
 
Nu äntligen har Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningen öppnat sin hemsida. http://www.uddevallaindustrihistoriska.se
 
Föreningen bildades på våren 2009 och jag var redan från början inne på att vi skulle ha en hemsida som informerar om föreningens vision och verksamhet.

Det tog fart när Lars-Göran Larsson och Stefan Brännwik blev medlemmar 2012.

Vi har också en Blogg kopplad till hemsidan där vi vill att Uddevallaborna och andra med bra minne skall skriva till oss om vad dom minn om företag i Uddevalla kommunVi hoppas få massor av svar gällande företag/industrier.

Hemsidan är långt ifrån färdig. Där skall läggas in många uppgifter om industrier och givetvis också ett antal bilder.

På vänster kant av hemsidan  kan man välja vilken kategori man vill kolla och läsa. På flera av kategorierna kan man välja i rubriker högst upp på sidan.

Stefan Brännwik har  de senaste månaderna forskat i olika arkiv om industriuppgifter och fått ihop flera hundra sidor av ett stort antal gamla företag. Stefan och Lars-Göran har gjort ett lyft när det gäller andra industrier än varvet. Vi andra har hållit igång med Uddevallavarvets bildarkiv.  //

2 kommentarer:

  1. Vilket utmärkt inlägg av Vambola Kallaste och att vi har Gunnars Blogg som förmedlare. Lycka till med den egna Hemsidan och ännu en HONNÖR till Uddevallabloggen. Hälsningar Bertil J.

    SvaraRadera
  2. Imponerande fakta- o bilddokumentation. Fantastiskt bra hemsida! Den sparades direkt i "favoriter"!! Utmärkt att en för Uddevallas utveckling viktig epok på detta sätt gjorts lättillgänglig för alla intresserade!
    Lycka till med fortsatt fakta- o bildinsamling !
    Peder Grahn

    SvaraRadera