2013-04-25

Nu rivs Bleketskolans gymnastiksal

Det här är vad som i kväll återstår av Bleketskolans gymnastiksal. Själva Blekets skola, som var byggd 1887, totalförstördes av en brand den 28 december 1993.  //

3 kommentarer:

  1. varför redovisades det aldrig om vem som tände på denna svenska skola? var det inv.ungdomarnas julfirande eller en försäkringsbrand? fortf.frå-gar jag -vem tände på Rydbergska? Varför inget svar om detta? Det fanns ju en "skyldig" i faggorna - vem gömmer detta?? m.v.h. B.J.

    SvaraRadera
  2. Självfallet menar jag Lindbergska huset,som nu står färdigt i alla sin glans. Rydbergska Huset är ju min stora favorit,så fårstå mitt feltryck Hos Hans Lundberg får denna byggnad verkligen sin fulla glans. m.v.h. B.J.

    SvaraRadera
  3. Gunnar skriver "Själva Blekets skola, som var byggd 1887". Stämmer 1887? Jag bor på Bleket och mitt område anlades på 1950-talet. Var skolan en skola från början eller hade den någon annan funktion? Alltid kul att följa bloggen.

    SvaraRadera