2012-05-23

Snart dags för CHAOS i Uddevalla

Varvsarbetare från60-talet dyker upp i bergstunnel Uddevalla 2012

Sveriges största glasutställning med Kjell Engmans glaskonst i Vattenfalls bergrum i Stenungsund 2010,följs  nu upp med nya konstnärer och på ny ort.

Glaskonstnären MatsJonasson från Målerås glasbruk och mästersmeden Berth Johansson från Smedja Volund ställer tillsammans ut i Pininfarinasbergstunnel i Uddevalla. En utställning som återigen speglar samarbetet mellan kultur och industri. Bergets råa miljötillsamman med specialkomponerad musik skapar en spännande plats där smide möterdet ljussatta konstglaset i ett unikt möte.

Mats Jonasson har på 30år skapat Sveriges största privataglasbruk i Målerås, där han med stor inspiration från naturen skapat unikaobjekt i kristall och stora glasskulpturer i glas, även blandat med järn ellerbrons.

Mats Jonasons objekt finns både i privat och offentligmiljö, samtidigt som han skapat en stor exportmarknad för svenskt glas överstora delar av världen.

Berth Johansson är varvsarbetare – jobbade påUddevallavarvet 1965-1969 och som nu återvänder efter 43år till fd varvsområdet-nu som mästersmed!

Berth har skapat många stora och spännande offentliga objektvarav smidesarbetena till Ostindiefararen är de mest kända.

Utställning: CHAOS
Datum: f.om 7 juli t.om10 augusti
Arrangör: Per-EricPettersson 0702-69 03 50, Roger Fahlén 0739-614 604
www.phromotion.se  //

2 kommentarer:

  1. Den lörda´n kommer jag att hänga på låset. Var så säker!

    Uddevallensis

    SvaraRadera
  2. Jag kommer på söndagen. Kolla Berths hemsidor.http://www.volund.se/pub.aspx?p=jjrn6uq&k=Start

    SvaraRadera