2012-05-13

Riksbyggens planer för kvarteret Facklan (Söderskolan)


Riksbyggens planer för Kvarteret Facklan går vidare. Det är alltså Söderskolans tomt som skall bebyggas med bostadsrätter enligt planerna. Byggstart har man tänkt sig till i början av 2014.

Så här skriver Riksbyggen på sin hemsida:

Kv. Facklan
Området kvarteret Facklan som ligger på Söder i Uddevalla är ett lugnt och skönt område med närhet till allt. En liten kort promenad från kvarteret har du livsmedelshandel, busshållsplats, detaljhandel, vårdcentral, bibliotek och Uddevallas stolthet - strandpromenaden.

Lev, njut & koppla av på Söder

Vi är många som har minnen till hur vi som barn hoppat hage, sparkat boll, gungat och lekt i sandlådorna, räckt upp handen när vi kunnat svaren på lärarens frågor, läst högläsning med mera på området kvarteret Facklan där Söderskolan ligger. Facklan ligger beläget intill Folkets park, på söder i Uddevalla.

Nu planerar Riksbyggen tillsammans med Bonum för ett 130 tal bostäder på området. Lägenheterna kommer att ligga i fyra separata huskroppar som tillsammans bildar en gemensam, trivsam och vackert utformad innergård med möjlighet för möten mellan människor. Varje huskropp kommer även ha en egen lite mer privat gård.

Till varje lägenhet kommer det tillhöra en terrass/inglasad balkong. Dessa kommer vara generöst tilltagna och möblerbara där du kan vistas under stora delar av året. För att du skall känna dig säker och trygg kommer lägenheterna att vara utrustade med säkerhetsdörrar och entréerna är försedda med kodlås och porttelefon. Du som köper en lägenhet kommer att kunna vara med och påverka och sätta din egen prägel på din egna bostad, bla när det gäller köksinredning, kakel och klinker, tapeter mm. Alla lägenheter kommer att förses med egen tvättmaskin och torktumlare.

5 kommentarer:

 1. Förstod inte om skolan ska rivas? Går det inga elever där längre?

  Mvh Thomas Brink

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Thomas!
   Skolan har varit tom sedan två år. Oklart om den skall rivas eller byggas om till bostäder.

   Radera
 2. Skolan är tom. Har varit i 1-2 år gissar jag. Huvudbyggnaden är det nog tänkt att behålla.(?)

  SvaraRadera
 3. Thomas Brink2012-05-16 21:11

  Var går dagens elever?

  Jag gick sista 3:e årskursen på Vadbacken (vill minnas det gjordes ett reportage om detta i Bohusläningen) Därefter 4-6 på Söder och 7-9 på Sommarhemmet, tänk vad åren går :)

  SvaraRadera
 4. Jag gick på Söderskolan och hade en man vid Lax (kommer ej ihåg stavningen) som klassföreståndare. 4-6 var det nog. Mina två äldsta döttrar har också gått där plus en son som slutade där när skolan las ner. För några år sedan.

  SvaraRadera