2012-05-28

Dramatik på Gustafsberg

(Foto Lars-Erik Hammar)
I lördags kväll blev det dramatiskt på Gustafsberg. En bilförare backade över kajkanten och bilen blev hängande så här.

Det egendomliga i sammanhanget är att i torsdag målade SKANSKA vita parkeringsrutor och linjer på den sedan i höstas nya asfalten. Vi var noga med att snedställa p-rutorna så att folk skulle förstå att de skulle backa ut åt samma håll som de kom ifrån för att sedan köra framåt och vända längre bort. En av linjemålarna frågade mog om det någonsin hänt att någon backat över kajkanten? - Nej, inte vad jag vet, svarade jag.

Två dagar senare hände alltså detta. Det behövdes två bärgningsfordon för att både hålla emot och lyfta bilens bakdel.
Uppe på torra land igen. I bakgrunden ser vi segelbåten som lutar sig mot vandrarhemmets veranda. Än har vi alltså inte blivit av med den.  //

8 kommentarer:

 1. Det borde allt finnas ett staket som skyddar barn och bilar.Vintertid med blixthalka och mörker är det lätt att glida ner med bilen.

  SvaraRadera
 2. Jag såg för några år sedan en SAAB som gått längre över kajkanten än den här. Det satt en person på motorhuven på den bilen för att väga upp så den inte gick i helt. Det var mycket folk och bilar på plats även den gången så bärgaren hade ett styvt arbete att få plats och svängrum.
  Beträffande tidigare inlägg om barn och staket så frestar alltid staket till att klättras på. Lär barnen respekt för vatten och eld och bilförare att inse var man har baken på bilen.

  SvaraRadera
 3. Var det helt klart att detta hände när nån backade? För jag har själv lyckats att hitta min bil nerrullad medan jag jag fikat på Snäckan, från parkeringsplats just där, som tur var med snedställda hjul så den inte rullat över kanten (kommer inte ihåg om det var klen handbroms eller att den gamla rishögen bara var dålig på att stå stilla fast växeln var i)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det var en äldre farbror som kanske borde fundera på att ställa bilen. Den vänliga polisen körde honom hem.

   Radera
 4. Någon form av en låg sarg längs kajen som hindrar bilar att rulla över kanten kanske vore på sin plats för att hindra framtida incidenter.

  SvaraRadera
 5. Det var inte första incidenten den bilen var ute för.. Den var bucklor och repor över hela bilen. Får verkligen hoppas det var sista gången han körde bil. Han är en stor fara både för sig själv och andra..

  SvaraRadera
 6. Detsamma hände ofta på parkeringsplatsen bakom kyrkan, i närheten av det gula huset. Till slut satte man upp ett staket för att förhindra fler tillbud. På den tiden var det flest backande fruntimmer som hamnade i knipa.

  SvaraRadera
 7. Bygg en ramp upp från vattnet till kajen så att man kan köra upp bilen själv.

  SvaraRadera