2012-05-29

Färgaregatan 20 rivs

Nu rivs huset Färgaregatan 20. Det ligger alldeles intill Bohusbanan och i bakgrunden ser vi järnvägsövergången vid Västgötavägen.

Vem minns något om vilka som bodde här?  //

12 kommentarer:

 1. Om det är det huset jag tror så bodde två av mina klasskamrater där när jag gick i mellanstadiet, nån gång 1981-1983. Pojkarna hette Ragnar och Fredrik Dahlgren (tror jag) och bodde nog där när de gick i högstadiet också, men sen vet jag inte...
  Men som sagt, OM det är DET huset...

  MVH
  Anna-Lena Lindquist

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ragnar och Fredrik är Per Lagergrens söner så dom heter Lagergren i efternamn

   Rune Andreasson

   Radera
 2. Kommunen köpte huset 1987 och innan dess ägde Per & Kristina Lagergren det. / C

  SvaraRadera
 3. Har kommunen ägt det sedan -87?

  SvaraRadera
 4. Jag vet att det den sista tiden varit uthyrt, så det kan mycket väl ha varit i kommunens ägo.

  SvaraRadera
 5. Det är alltid synd när hus rivs, det försvinner en del historia. Varje hus har en själ.

  SvaraRadera
 6. Thomas Kiel 2012-06-12

  Om jag minns rätt, bodde jag med familj i huset c:a 1979 - 1986 på dåvarand adressen Stora Nygatan 20. Den bytte senare namn till Färjaregatan 20. Mina föräldrar sålde huset till en "Peter O." Han ägde huset under ett par år.

  SvaraRadera
 7. Fd vaktmästaren på Margeretegärde, Eldefors, köpte huset av en äldre släkting i början av 50-talet. Min mor Kerstin träffade den yngre dottern (85) härom veckan, de var skolkamrater på Flickskolan./ peterH

  SvaraRadera
 8. En liten undran... När någon planerar att riva ett gult hus bakom kyrkan blir det ramaskri här på bloggen.
  När ett hus som ligger lite längre bort från centrum rivs är det ingen som höjer ett ögonbryn, bara lite nostalgiskt snack om vem som bott där.

  Varför?

  Det är skillnad på skit och pannkaka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite skillnad i alla fall för mig. Rivningen av Färgaregatan 20 pågick redan när jag fick kännedom om det. Sedan ligger det inte i ett område som nämns i Uddevalla kommuns kulturmiljöprogram.

   Radera
 9. Jag känner inte till Uddevallas kulturmiljöprogram så jag är säkert ute och cyklar, men är huset bakom kyrkan mer "värt" att bevara än det som revs? Är det mer unikt? Är det bättre bevarat? Förutom då att det ligger bakom kyrkan i ett område som nämns i ett program?
  Är gamla hus som ligger nära centrum mer värda att bevara än lika gamla hus en bit bort?

  Var kan jag läsa om kulturmiljöprogrammet?

  SvaraRadera
 10. Jag bodde där under gymnasietiden, hyrde en våning. Det var 91-93. Då var det en privatperson som ägde det.

  SvaraRadera