2012-05-26

Från redaktionsfönstret - om alkohol på allmän plats

Igår kväll var ett gäng glada ungdomar (12-13 st) samlade på sockeln till statyn. Ingen väckte någon större uppmärksamhet och ingen verkade berusad. Plötsligt small det till och två polisbilar med fyra poliser kom in på arenan och började genast lägga beslag på systempåsar och andra påsar som ungdomarna hade med sig.

Att dricka alkohol på allmän plats är inte tillåtet så snart tvingades ungdomarna titta på medan poliserna hällde ut innehållet i de medhavda flaskorna. När det var klart for poliserna vidare och ingen verkade bli anmäld. Snopna och förmodligen mer kunniga om vilka alhoholregler som gäller drog ungdomarna vidare.  //

6 kommentarer:

 1. Tacksam medborgare2012-05-26 15:56

  Bra!Uddevallapoliser är mycket duktiga.Tack för all hjälp.

  SvaraRadera
 2. Har man åldern inne har jag svårt att tro att polisen får hälla ut alkohol ur oöppnade flaskor i en påse?

  "Tacksam medborgare" kanske kan upplysa oss om vad han/hon fått så mkt hjälp av polisen?

  Imho är de sällan aktiva där de behövs utan ägnar sig åt sånt här trams!

  Gunnar verkar ju inte ha blivit direkt störd och han bor ju väldigt nära!

  /Frågande

  SvaraRadera
 3. Det kan knappast betraktas som trams att polisen ser till att det inte sups på allmän plats! Man behöver inte vara en Einstein för att inse att det kan vara brottsförebyggande, det är dessutom olagligt vare sig man har åldern inne eller ej!

  SvaraRadera
 4. Bertil på G2012-05-28 10:25

  Det var också ett gäng om ca 20 som intagit detta gift (som det faktiskt är) och som gav sig på tre andra igår. Tänk om de hade kunnat verka förebyggande där också.

  SvaraRadera
 5. Och när det är rattfyllosar som har varit o bunkrat mera godis inne i Munkedal och är på väg hem, DÅ har dom fri lejd av Länsman!
  Strunt samma , om fyllos blir uppdagad o inringad, några rättsliga åtgärder blir det inte i alla fall!
  Denna Blå-Vita "firma" kunde lika gärna läggas ned. Alternativt synas i sömmarna, av någon bedrägeri-rotel....
  LP

  SvaraRadera
 6. Till anonym 19,41.. Det kan knappast vara olagligt att inneha alhohol om man har åldern inne? En j-a skillnad imo att SUPA på allmän plats och att ta en kall öl i lugn och ro i sommarvärmen!? Att alkoholen är ett gift råder knappast nån tvekan om och hade det "uppfunnits" idag hade det varit helt förbjudet och aldrig sålts med god förtjänst av statliga och andra, butiker! Polisen kan hålla efter de som beter sig illa och stör, oavsett om det beror på alkohol eller annat, och inte lägga energi på lätta jobb som att tömma ut alkohol för vettiga personer! Men kanske råder det "pinnjakt" på detta område med där kvantitet är viktigare än kvalitet!
  /Ordningssam öldrickare som inte stör

  SvaraRadera