2012-05-20

Rimnersvallens gamla huvudläktare

Från Bertil Jansson kommer den här bilden på Rimnersvallen. Till en början trodde jag att det var den ursprungliga huvudläktaren, dvs den som byggdes 1923.
Den huvudläktaren ser vi på den här bilden från 1929.

Den brann ner den 26 maj 1946 så därför tror jag att huvudläktaren som är med på Bertil Janssons bild är det provisorium som byggdes efter branden och som sedan revs när man byggde om Rimnersvallen för Fotbolls-VM 1958. Men vem är löparen?  //

3 kommentarer:

 1. Bäste Bertil! Tack för bilden! Löparen på Rimnersvallen är med största sannolikhet vår gode vän och studentkamrat Sten-Gunnar Frankenberg.Hälsningar Anders Jonsson

  SvaraRadera
 2. Mycket riktigt - Anders- bilden är tagen ht.-49 då vi alla tränade inför Skolungdomens Tävlingar senare på hösten. Sten-Gunnar var så stolt över sina lokala löpartider att Han inte ville åka med till Stkh. Borta bra men Hemma bäst. Heder åt Uddevalla- minns någon Folke Heder - också en dåvarande studikus vid Uddevalla Högre Allmänna Läroverk. Och tack till Blogg-Gunnar som fyndar i det gamla fotogömmet.Leta nu efter bilder på Jonssons Hörna fr.senare 40-tal där vi hade "träffis". Hälsningar Bertil.

  SvaraRadera
 3. "Rimnersvallen i Uddevalla, en av arenorna vid fotbolls-VM 1958, ska rustas upp. Arenan byggdes ut och om till VM, men sedan har det inte hänt så mycket under de senaste 54 åren. Det har bara blivit mindre renoveringar, uppger Bengt Alm, sektionschef i Uddevalla kommun. Delar av området har sjunkit flera decimeter sedan 1958. En VM-match spelades i Uddevalla: Brasilien slog Österrike med 3—0. En lovande tonåring vid namn Pelé satt på bänken."
  Källa: http://www.dn.se/sport/gammal-vm-arena-rustas-upp

  SvaraRadera