2012-05-01

Sjunken båt flyter igen

Segelbåten som varit en negativ sevärdhet vid Kultur och Fritids pontonbrygga på Gustafsberg flyter igen. Den har legat på olika numrerade båtplatser vid bryggan i tre år och den här vintern sjönk den och har legat fastfrusen i isen. I stormen Dagmar blåste focken ut från förstaget där den var rullad och sedan dess har den legat och fladdrat för vinden.

Nu har den således lyfts upp och förmodligen släppts lös så nu ligger den på grund framför Sjöstugan. Jag misstänker att det nu blir mitt problem att få bort den. Båtägaren är känd både av oss på Gustafsberg och tjänstemännen på Kultur och Fritid. Jag får kolla upp hur man har tänkt sig att få bort båten.  //

4 kommentarer:

 1. Vem har lyft upp den? Hur har det gått till? Och har det skett helt obemärkt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kultur och Fritid har ansökt om att få avhysa båten. Som jag har fått besked om skulle de "hjälpa" ägaren att få bort den. Återstår alltså att se om de bara lossat förtöjningarna efter lyftet?

   Radera
 2. Lite vax o nål och tråd så blir den som ny igen?

  SvaraRadera
 3. "Glömda" gamla plastbåtar ligger lite här och där, oftast på land. Det koster ju pengar för den sista ägaren att skrota dem. Vet man ens hur och vem som kan destruera plastbåtar?

  Kan de bli värme i Lillesjöverket?

  SvaraRadera