2012-05-24

Snart byggstart för äldrebeondet i kvarteret Rud och Kagg

Det blivande äldreboendet sett från Asplundsgatan. Till vänster utanför bild ligger Södertullskyrkan. 

Nu har det sista hindret för byggstart av Jakobsbergsstiftelsens äldreboende i kvarteret Rud och Kagg undanröjts i och med att bygglov för nybyggnad av äldreboendet Rud & Kagg vann laga kraft den 15 maj, när Mark- och Miljööverdomstolen beslutade att inte ge ärendet prövningstillstånd. Det meddelar Jakobsbergstiftelsens VD Owe Lislerud. Han säger också att vill man bo granne med äldreboendet finns det tre lediga lägenheter i Kronolotsen.

Bygglovet hade överklagats av grannar som ansåg att äldreboendet skulle bli för högt.

Det är KUB arkitekter som ritat äldrebeondet med ca 40 lägenheter. Resterande del av kvarteret har bebyggts med BRF Kronolotsen som KUB projekterat för HSB Norra Bohuslän. Äldreboendet är tänkt i fyra våningar och omfattar förutom boendeavdelningar även lokaler för dagvård, personalutrymmen mm.

FAKTA:
Byggherre: Stiftelsen Jakobsberg (Uddevalla kommun & HSB Norra Bohuslän)
Storlek: ca 40 lägenheter  //

1 kommentar:

  1. Fy tusan sånt mygel med pengar.arkitekter o kommunala "intressen" på bekostnad av pensionspengar o "rika"intressen.Betongblocks-öken ist.f.det sunda tegelmureriet,vars hantver-kare är helt utdöda trots modern "utbildning" i fackulteter hos "colleges"o "universitet",ingen yrkesutbildning längre.Inget marknära boende för gamlingarna bara betongfängelse.Gammalt åldraboende var fattigt men mänskligt. KASS-nu.

    SvaraRadera