2009-03-03

ACE-båt på redden


I dag har en ny ACE-båt varit synlig på Byfjorden. Det är Euphony Ace som nu ligger för ankar på redden. Hon väntar på att komma in till kaj och kommer att ligga här till i slutet av veckan.
Det är en magnifik syn att se denna 200 meter långa båt ligga för ankar på Byfjorden. Passa på att titta på henne! Det är inte så ofta man får se en sådan syn på nära håll.
Hon skall lasta den sedvanliga lasten "used chassie" och gå till Sydamerika. Det verkar inte vara någon lågkonjunktur inom skrotbilsbranschen. //

2 kommentarer:

 1. Tänk så fina fartyg vi byggde
  på Uddevallavarvet,detta är en
  ful flytande skokartong.

  SvaraRadera
 2. Used chassies..

  Jag ser att du skriver om Ace-båtarna varje vecka på bloggen.

  Vi exporterar alltså tusentals gamla bilar och lastbilar till olika ställen i världen.. (u-länder?)

  Detta i stället för att ta vara på vår egen skit, samtidigt som vi slår oss för bröstet och berättar hur miljövänliga vi är och hur duktiga vi är på att t.ex källsortera?

  Dessutom talar vi gärna om för alla andra länder hur de skall göra!

  Missförstå mig rätt:
  Jag källsorterar självklart jag med!
  Har behållare för papper, papp, metallförpackningar, glas, plast, batterier och glödlampor mm hemma i lägenheten.

  Kör så lite bil jag kan osv.

  Frågan är hur detta småskaliga miljötänkandet påverkas när man i stor omfattning exporterar utrangerade bilar, maskiner och annat till andra länder för att, troligen, bara bli av med skiten?

  Kan detta jämföras med försäljningen av utrangerade fartyg till skumma redare som seglar dem till Afrika, strandar dem där för att låta dem demonteras för en billig peng av folk utan vare sig rättigheter eller skydd?

  Detta har vi sett för inte allt för länge sedan på TV!

  Jag hoppas att jag har fel angående "used chassies" men tills jag ser motsatsen tillåter jag mig att tro att den enda, eller iaf ett par av dem som tjänar på detta, är Uddevalla Hamn och Sjöfartsverket?

  /Tveksam

  SvaraRadera