2009-03-22

Kropps herrar seriesegrare - jublet visste inga gränser

Nej, jublet visste inga gränser när slutsignalen gick i Agnebergshallen nu i eftermiddags. Serieledande Kropps herr mötte serietrean H 65 Höör som låg endast en poäng efter inför dagens match. Så det gällde för Kropps att vinna eller sämst spela oavgjort för att stå som seriesegrare efter dagens match.

Kropps startade i ett furiöst tempo, tydligen i avsikt att vinna matchen de första fem minuterna, men se det gick inte alls. Höör var bättre i allt och ledde rättvist emellanåt med fem mål. Kropps försvar var i första halvlek rent katastrofalt.

Höör gick helt rättvist till halvtidsvila i ledning 14 - 10. Vad tränaren Fredrik "Hubba" Johansson och mentorn Per Johansson sa till grabbarna i halvtid kan man undra för laget kom ut på plan med ett betydligt lugnare och bättre spel. Och det gällde särskilt försvaret.

17 minuter in på andra halvlek var kropps för första gången i matchen ikapp och sedan var det rena viljan som till slut avgjorde. Höör var åter i ledning i slutet av matchen men Kropps vände och vann med 27-26 inför 917 åskådare.

Och enligt signaturen Susann är Kropps direktkvalificerade till Allsvenskan. Det var då för väl! //

2 kommentarer:

 1. Hej Gunnar!

  Ja detta var verkligen en rysarmatch, men kul att grabbarna klarade av det.
  Men de behöver inte kvala för att komma till allsvenskan eftersom man vann serien så är man direktkvalificerad dit.

  SvaraRadera
 2. Grattis Kropps!
  Men nu är det väl klart att Sandra Hansson inte heller får Bohusläningens Guldmedalj 2009.

  SvaraRadera