2009-03-11

Bohusläningenreporter på de anklagades bänk


(Klicka på bilden så blir den större)

Man har all anledning att fundera över hur ledningen för NU-sjukvården är funtad? Först vägrar man att lämna ut den så beryktade riskanalysen under förevändning att den är en arbetshandling. Uddevalla kommun har överklagat. Det mest fantastiska är att sjukhusdirektör Axelsson säger att han själv inte har läst riskanalysen.

Och i dag briserade ytterligare en skandal, regisserad av nämnde Axelsson. Man kallade till presskonferens och Bohusläningens reporter, som tidigare skrivit om NU-sjukvården, åkte för att delta i presskonferensen.

Väl på plats visade det sig att det sig att hon var enda inbjudna reportern. Man hade med andra ord "kallat till sig" reportern för att "läxa upp henne". "Presskonferensen" ägde rum i ett ganska litet rum och förutom reportern deltog sjukhusdirektören Sten Axelsson, sjukhuschefen Ulf Almqvist och informatör Ingegerd Hedén. Tre mot en alltså!

Man radade upp ett antal artiklar framför reportern och ställde henne till svars för Bohusläningens artiklar. Det skall ha varit flera artiklar som hon skrivit själv, men även några ledare ur tidningen.

Detta är ju fullkomligt makalöst! Saknar NU-sjukvårdens ledning ens ett normalt omdöme? Om Axelsson & Co har synpunkter på medias bevakning så får man ju bemöta detta i debatt och inte kalla till sig enskilda reportrar för att man ogillar vad som skrivs. Det är sandlådenivå!

Läs chefredaktör Tommy Hermanssons brev till Sten Axelsson ovan. Det talar för sig själv. //

5 kommentarer:

 1. Hej. Har läst en intervju som jag tycker du borde läsa. Jag håller verkligen med om det som står. Jag skriver in länken här nere där man kan skriva in webbadress

  SvaraRadera
 2. Man vet inte om man skall skratta, gråta eller häpen ställa sig i ett hörn. Detta är nu inte första gången JURISTEN (!!!) Sten Axelsson använder sig av maktmetoder a la Machiavelli. Vad skall han göra med sköterskorna som skickade brev till Socialstyrelsen? Ståplats i Nybroviken? För ngt år sedan skällde han ut en läkare offentligt - ville sedan ha en ursäkt av läkaren innan han skrev "ibland blir det fel". Frågan är hur många "ibland" VGR kommer klara. Valet närmar sig. Troligen kör man Axelsson som Kamikatzi pilot så han hinner flytta över maximalt till NÄL och sedan precis innan valet byter man chef - så man riktigt garderat dålig vård i Bohuslän och gynnar sina väljare i Älvsborg och ändå visat handling. Det finns i boken Fursten som ni vet .... skrevs 1513 av Machiavelli.... fast då är det VGR som använder den - just nu är Axelsson dess verktyg !!! I maktens korridorer kan rovdjor lätt bli byte !!!

  SvaraRadera
 3. ...en gång blev jag utskälld efter noter av ett kommunalråd inför statsminister Ingvar Carlsson och hans medarbetare samt ett stort medieuppbåd för att jag skrivit ofördelaktigt om hans kommuns miljö.

  SvaraRadera
 4. Häpnadsväckande dålig demokratisyn av sjukhusledningen. Om man har synpunkter på en artikel anser jag att man ska ta kontakt med artikelförfattaren och diskutera saken, öppenhjärtigt och mellan fyra ögon, men inte på det här sättet. //Insider

  SvaraRadera
 5. Sällsynt dåligt beteende och bristande omdöme av en chef så högt upp i organisationen!

  Denne borde ha bättre förstånd!

  Om han beter sig på detta viset mot en reporter, där han borde fatta att det kommer att komma fram kan man undra hur han behandlar personalen på sjukhuset!

  /Arbetare

  SvaraRadera