2009-03-01

Sandra Hansson vann Vasaloppet igen


Sandra Hansson, Uddevalla IS, vann Vasaloppet för andra året i rad. Hon ledde loppet tidigt med en och en halv minut före värsta konkurrenten Jenny Hansson, Vålådalen, som dock gick ikapp och sedan följdes de åt fram till sex kilometer kvar.

Då satte Sandra in det avgörande rycket och kom i ensamt majestät in på upploppet i Mora. Segermariginalen blev i mål 1 minut och 15 sekunder.

Sandra har haft det motigt med sjukdomar inför årets Vasalopp, desto roligare att hon kunde segra så suveränt.

Att vinna världens största idrottstävling borde redan förra året ha renderat henne Bohusläningens guldmedalj för distriktets bästa idrottsprestation, men som bekant blev det Kropps damer som fick den utmärkelsen. Och vilken tur för guldjuryn att Sandra kunde vinna pånytt så att hon är med i diskussionen då årets pris skall delas ut. Det vore ju väldigt pinsamt om en dubbel Vasaloppssegrare från distriktet inte skulle räknas i sammanhanget.

Förresten borde inte Uddevalla kommun uppmärksamma Sandra? Kanske dags att instifta ett kommunalt pris för bästa idrottsprestation. Uddevalla syntes och nämndes både i norsk och svensk television och i radion ett oräkneligt antal gånger.

ETT STORT GRATTIS SANDRA!!! //

5 kommentarer:

 1. Håller med dej Gunnar , om att detta är en stor prestation av en, som det verkar, ödmjuk och trevlig tjej. Redan nu är det svårt att tänka sej, att någon skall kunna göra en större prestation, bland Bohusläns och Uddevallas idrottare.
  GRATTIS SANDRA !!!

  SvaraRadera
 2. Håller med bloggaren.
  Men:
  Helt lottlös blev Sandra Hansson inte 2008. Hon fick ju Föreningen Hultmans Vhenners lokalpatriotiska kulturstipendium. Det smäller förstås högre än en guldmedalj från Bohusläningen…

  SvaraRadera
 3. Nu måste hon väl vara en starkare kandidat än Kropps damlag! Trägen vinner.

  SvaraRadera
 4. Jätteroligt ! Grattis ! Sätter Uddevalla på kartan. Först Team Erik och nu Sandra. Vilka dragplåster.

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Stort tack till er alla här. Det är trevligt att känna er stöttning till mig.
  Måste säga att det här en en fin hemsida, men en härlig blandning av Uddevallanyheter.

  Hälsningar
  Sandra Hansson

  SvaraRadera