2009-03-31

Bloggar jag läser mer eller mindre frekvent

Till höger här på Uddevallabloggen ligger Min blogglista. Det är bloggar jag följer. Den senaste som skrev något på sin blogg hamnar också överst och på så sätt är det lätt att se om något har hänt på bloggarna.

De flesta bloggarna är Uddevallabor eller Uddevallabor i förskingningen.

Här följer en kort beskrivning i den ordning de ligger just nu:

Jansson på berget http://jansonpaberget.blogspot.com/ Uddevallabloggare som skriver mycket om dataspel och musik samt en och annan betraktelse över livet.

Fritt ur hjärtat http://fritturhjartat.blogspot.com/ Uddevallabloggare som skriver väldigt träffsäkert om det vardagliga livet. Också s-märkt politiker i Kultur- & Fritidsnämnden.

Gniste status - Fristadens blogg http://gniste.blogspot.com/ Bloggen handlar om brännskadade pastorn Håkan Gniste och hans tillfrisknande på brännskadeenheten i Linköping. Väldigt självutlämnande.

Annaa Mattssons blogg http://annaama.wordpress.com/ . Uddevallabo i förskingringen, frilansjournalist som älskar Irland och "sunkiga barer". Barnen kallas Äldsta, Mellan och Pojken och sedan en tid letar hon efter en mindre lägenhet.

Solnasnack http://solnasnack.blogspot.com/ -loa Uddevallabo i förskingringen. En gång om året vistas han ett par månader på Mallorca. Tidigare journalist på Kuriren, Arbetet och SVT. Och så är han en av vhennerna i Hultmans Vhenner. Ett stort fan av Oddevold, AIK och Colchester (av någon mystisk anledning).

WALLINISTAN http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1381416 Cissi Wallin, en Uddevallabo i förskingringen. Eller en lantis i storstaden. Skriver om musik, mode, film och ångest.

Monica Antonsson http://monicaantonsson.blogspot.com/ . Hennes blogg läser jag dagligen sedan jag läst hennes bok Mia - Sanningen om Gömda. En otrolig historia om Liza Marklunds författarskap rullades upp. Skandalen har fått flera namn under resans gång: Gömdaskandalen och Gömdagate är de vanligast förekommande. Debatten pågår fortfarande.

Anna-Lena Heydar http://annalenaheydar.blogg.se/ S-politiker som ryter till då och då mot den styrande alliansen. Dock ganska stillsamt rytande. Skriver mest om sitt växthus och odlingar. Granne med Erik Segerstedts familj, bara det!

Lotta K http://lottasplace.blogspot.com/ Uddevallabo i förskingringen, närmare bestämt i San Francisco Bay sedan 1995. Universitetsprofessor och en skicklig fotograf. Efter några sekunder på hennes blogg startar musiken och jag har ännu inte räknat ut hur hon har åstadkommit den.

Lisa Öhberg http://lisaohberg.blogspot.com/ En alldeles ny bekantskap. En fotbollsspelande Uddevallabo i förkringringen, närmare bestämt West Palm Beach, Florida. Att bli blodgivare i USA gick inte så bra.

Lae (Larsåke Krantz) http://nordtorp.blogspot.com/ Uddevallabo i förkingringen och likaså en gammal klasskamrat. Mycket Uddevallaintresserad trots att han bor i Sandared. Inbiten seglare och resenär och så gammal Televerkare förstås.

Blogg Bohuslän http://bloggbohuslan.blogspot.com/ Ulf G:s blogg som nu börjat kvickna till igen efter en tids mer eller mindre tynande tillvaro. Skriver engagerat om det mesta.

Leinas dagbok och osorterade tankar http://leinas2.blogspot.com/ En Urvästerbottning som blivit Uddevallabo. En kakelugnsuppsättare spelar viss roll på hennes blogg just nu.

Willys blogg http://willysorkester.blogspot.com/ Äldre gentleman, musiker. Skriver om musik då och då. Granne till mig.

Sannes blogg http://sannes.blogg.se/ En blogg om släktforskning. Här får man vara lite på vakt. Av någon anledning ligger Sanne alltid längst ned på min blogglista, men det beror INTE på att hon inte skriver. Så kolla då och då för säkerhets skull. //

2 kommentarer:

  1. Enkelt! På http://www.playlist.com/ kan man göra sin egen spellista.

    SvaraRadera
  2. Blandat gäng man ingår i. Kul!

    SvaraRadera