2012-04-20

Vandalisering i centrum

Fotgängare på Kungsgatan möttes i morse av den här trista synen. En av de nya fina vägvisarna som Uddevalla Centrumutveckling satt upp har vandaliserats.  //

3 kommentarer:

 1. Den var ju på Engelska. Det måste vara en ursinnig Engelsman!!!???

  SvaraRadera
 2. Eller var det en som inte förstod engelska, som tappade humöret?

  Oacceptabelt, men det går väl an när våldet inte drabbar levande varelser.

  SvaraRadera
 3. Harrys Pub, Hembergs Mattor, Bingoalliansen och Knalles Godis och Tobak är inte så mycket engelska såvitt jag vet. Läs gärna på skylten. Att vissa andra näringsidkare har engelska namn är väl inget nytt i detta land, såvitt jag känner till.

  Till Lena. Går väl an? Att vandalisera och förstöra andras saker tycker i alla fall inte jag är ok. Bättre än människor naturligtvis. Men det är ingen olyckshändelse utan helt medvetet gjort. Samma drabbade den nya fina julbelysningen som ständigt vandaliserades i vinter. Detta förstörande av allmänna och privata saker är något som måste slutas upp med. Busskurer, staket och bilar och allt annat. Någon måste slita för att ha råd att laga och reparera och inte sällan från egna fickor. Alternativet är att man slutar upp med att försöka göra det fint och bara bygger allt i betong och övervakar med kameror och vakter. Eget ansvar och respekt för andras egendom behöver prioriteras upp. Var hamnar vi annars?

  Anledningen till dessa nya "pekare" är att de ska vara istället för s.k. trottoarpratare, som gör det svårt för synskadade och rörelsehindrade att ta sig fram på Kungsgatan. Förutom att det ser mycket trevligare ut än en brokig samling skyltar av varierande kvalitet längs gatan.

  Större respekt för både människor och deras allmänna och privata egendom måste till.

  SvaraRadera